2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A politikusok nem, csak a lakók fizetnek a parkolásért

2017. június 25., vasárnap 12:06, frissítve: vasárnap 12:50

Egy rendelettel szinte egész Kisvárdán fizetős lett a parkolás. A Látótérnek nyilatkozó helyiek pénzbehajtásnak tartják a júniusban életbe lépett intézkedést. A helyi politikusoknak azonban nem kell bosszankodni a jegyvásárlás miatt: ők ingyen parkolhatnak.

Miközben lakóknak saját kocsibejárójukért is fizetni kell Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában, az önkormányzat június elsejétől kiterjesztette a fizetős övezetet huszonkét új utcával. Így már szinte az egész városban pénzbe kerül a parkolás.

A Látótérnek az egyik lakó úgy látja, hogy az intézkedéssel csak lehúzza őket az önkormányzat. „Elég gyakran fordul elő velem is, hogy orvosi rendelőbe kell eljönnöm, a gyógyszertárba kell mennem, vagy az önkormányzathoz. […] Itt a városban bármerre megy az ember, mindenütt csak pénzlehúzás van. Ez nem más, ez egyszerű kapzsiság” – véli egy helyi nyugdíjas, Smajda Tibor.

Az egyenlők között azonban itt is vannak egyenlőbbek, a helyi önkormányzati képviselőknek és családtagjaiknak nem kell fizetni a parkolásért.

A térség jobbikos országgyűlési képviselője szerint Kisvárda szorgos honatyáinak és közeli rokonaiknak nem csak a parkolás van ingyen. „Az önkormányzati képviselők azonfelül, hogy megkapják az önkormányzati díjazásukat, számtalan egyéb juttatásban részesülnek. Ingyenesen vehetik igénybe az önkormányzati tulajdonban lévő szolgáltató intézményeket, például a strandbelépő ingyen van, és a parkolás is ingyenes nekik” – mondta Gyüre Csaba.

Kisvárda kormánypárti polgármestere nem állt szóba a Látótér stábjával, Leleszi Tibor annyit üzent, hogy ez csak tesztüzem. A helyiek szerint egyébként a legutóbbi tesztüzem az volt, amikor évekkel ezelőtt bevezették a parkolási díjat azzal, hogy majd megszüntetik, ha befejezték a sétálóutca építését. A sétálóutca kész, fizetni viszont azóta is kell.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!