2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

A PDSZ otthagyja a köznevelési kerekasztalt

2016. február 11., csütörtök 16:28, frissítve: csütörtök 18:01

Feláll a köznevelési kerekasztaltól a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – közölte a 168 órával az érdekképviselet elnöke.

Feláll a köznevelési kerekasztaltól a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – közölte a 168 órával az érdekképviselet elnöke. Mendrey László a döntést azzal indokolta: a kerekasztal jelenlegi összetétele kizárttá teszi azt, hogy érdemi megoldások szülessenek az oktatás helyzetének javítására.

A PDSZ elnöke Magyarország élőben című műsorunk vendége lesz csütörtökön.

Jól is működhetne

A kormányzati arrogancia ellenére működhetne jól a közoktatási rendszer – ezt már Gloviczki Zoltán mondta a Hír TV-ben. Az Orbán-kormány korábbi közoktatási helyettes államtitkára, aki a jelenlegi rendszer egyik kidolgozója volt, a fő problémának azt tartja, hogy a kabinet nem biztosít elég pénzt.

Tüntetnek, a felsőoktatással karöltve

Közben a HVG nyomán kiderült az is, a felsőoktatásból is csatlakoznak a hétvégi pedagógustüntetéshez. Az Oktatói Hálózat azért döntött a tiltakozó pedagógusok támogatása mellett, mert ők is egyetértenek a tanárok céljaival.

A főiskolai és egyetemi oktatók érdekképviselete szerint a szükséges iskolai alapok nélkül ők sem tudnak minőségi felsőfokú oktatást nyújtani. A szombati tüntetést az egyik legnagyobb érdekképviselet, a Pedagógusok Szakszervezete szervezi a Parlament elé. A demonstráción azonnali közoktatási reformokat követelnek a kormánytól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!