2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Budapesten tüntet pénteken a Jobbik

Hír TV

2017. december 11., hétfő 11:52, frissítve: hétfő 17:42

Tüntetést szervez a Jobbik péntekre az Állami Számvevőszék 600 milliós büntetése miatt. Ezt a párt miniszterelnök-jelöltje jelentette be parlamenti felszólalásában. Vona Gábor szerint ugyanis a Fidesz túllépett egy határt, amikor megpróbálja ellehetetleníteni a legnagyobb ellenzéki párt kampányát. Napirend előtt az LMP miniszterelnök-jelöltje is szót kért, ő egyenként felsorolta, hogy kiket vonnának felelősségre a korrupció miatt.

„A korrupció olyan a Fidesznek, mint a magyar emberek számára a levegő. Ha nincs korrupció, akkor a Fidesznek nagyjából vége” – fogalmazott Szél Bernadett az Országgyűlésben.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje napirend előtt jelentette be a parlamentben, hogy 11 pontos antikorrupciós javaslatcsomagot készít az LMP. Szél Bernadett a felszólalásában Orbán Viktortól Mészáros Lőrincig sorolta, hogy kiket számoltatnának el, majd a vádpontokat is ismertette.

„Költségvetési csalás, hivatali visszaélés, pénzmosás, sikkasztás, hűtlen kezelés, vesztegetés, tartozás fedezetének elvonása, befolyással üzérkedés – sorolta Szél. – Van itt minden az önök szégyenlistáján, ez az a kormányzati teljesítmény, amit fel tudnak mutatni az elmúlt hét évben, és szégyelljék magukat, hogy ezt egy agymosással el tudják fedni az emberek előtt.”

„Ha ennyire érdekli önöket a korrupció elleni küzdelem, akkor miért nem szólnak Czeglédy Csaba ügyében” – reagált Dömötör Csaba. A kormány nevében válaszoló államtitkár az előzetesben lévő szombathelyi politikust hiányolta a listáról, akit egyébként a parlament határozati javaslatban már elítélt a bírósági döntés előtt.

Vona megint üzent Orbánnak

„Habár fölül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr” – Petőfi Sándor idézettel üzent a fideszes képviselőknek felszólalásában Vona Gábor. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint a kormányt el fogja sodorni a népharag, amit a pártját sújtó ÁSZ-büntetés is felerősít majd.

„Volna néhány jó tanácsom egyúttal az önök számára. Domokos Lászlónak azonnal le kell mondania. Ez a minimum. A másik pedig, Orbán Viktornak vissza kell vonulnia, nyugodtan üzenjék meg neki, ha már vitára nem mer kiállni, mert fél ettől a vitától, hogy vonja vissza ezt az állami számvevőszékes akcióját, mert így fog jobban járni. Higgyék el nekem” – emelte ki a Jobbik elnöke.

Vona Gábornak is Dömötör Csaba válaszolt, az államtitkár szerint a Jobbiknak is be kell tartania a törvényeket, a pártot pedig csak a hatalom megszerzése érdekli. „Miközben az ön gárdamellényén nem olyan rég még egy oroszlán figyelt, most már cirmos cica mászkál az álságos cukiság kampány jegyében, nem vicc, tényleg ott mászkált egy macsek, pár nappal ezelőtt ön a nemzeti színeket cicás képekre cserélte, egy nemzeti pártból egy kétfarkú cicapártot csinált. Ez a helyzet” – reagált Dömötör.

Az ülésen az is elhangzott, hogy a számvevőszéki büntetés miatt a Jobbik pénteken fáklyás tüntetést tart majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!