2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

A Nézőpontnál nem hatott a kormánypártokra a Momentum

,

2017. március 1., szerda 10:05, frissítve: szerda 14:34

A Nézőpont Intézet felmérése szerint nem hatott a Momentum a Fidesz–KDNP támogatottságára, szövetség februárban is stabilan vezette a pártversenyt.

A kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 33, a Jobbikot 12, az MSZP-t 8, a DK-t 4, az LMP-t 3, az Együttet 2 százaléka támogatta. A Kétfarkú Kutya Párttal 2, a Liberálisokkal 1 százalék szimpatizál, derül ki a kormánypárti Magyar Időknek készült kutatásból.

Fotó: Nézőpont Intézet

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 46 százalékon állnak, míg a Jobbik 21, az MSZP 14, a DK 7, az Együtt 3, a Párbeszéd 1, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt 2-2, az LMP pedig 4 százalékon.

A Momentum elszámolt a Nolimpia kampány pénzeivel. Az aláírásgyűjtésre több mint 18 millió forint gyűlt össze, a kampány pedig majdnem 14 millió forint volt. Mivel nem lesz népszavazás, a megmaradt körülbelül 4 millióból a kampány során felvetett problémákra keresik a válaszokat, a pénzt ezért országjárásra és javaslatok kidolgozására költik. A mozgalom azt is bejelentette, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, mert Komáromban az önkormányzat tanácsadója egyenként lefotózta azokat, akik megjelentek a fórumán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!