2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

A Népszabadság lesz a kormány új szócsöve?

2015. november 27., péntek 10:57, frissítve: péntek 16:51

A miniszterelnök bizalmasának embere lett a Népszabadság kiadójának lapigazgatója. Madarász János felel majd a napilap mellett a Világgazdaság, a Nemzeti Sport, valamint az Autó-Motor magazinért. Az új vezető korábban Habony Árpád médiacégének, a Modern Média Groupnak a kereskedelmi igazgatója volt. Az MSZP szerint a Népszabadság többségi tulajdonosa lepaktált az Orbán-kormánnyal, az Együtt reméli, hogy a napilap megvédi függetlenségét.

A Népszabadság többségi tulajdonosa, a Mediaworks Zrt. nyáron kivásárolta az MSZP által alapított Szabad Sajtó Alapítványt az ellenzéki napilapból. Decembertől a Mediaworks lapigazgatója Habony Árpád médiabirodalmának kereskedelmi igazgatója lesz, Madarász János május óta dolgozott a miniszterelnöki tanácsadó érdekeltségébe tartozó Modern Média Groupnál.

A szocialisták attól tartanak, hogy a Mediaworks lepaktált a kormánnyal. „Elfogadhatatlan az, hogy a kormányzati propaganda és a kormányzati szervek és a kormánypártok mindent maguk alá akarnak gyűrni. Most az eddig jól működő, független, de kétségkívül a demokratikus oldallal szimpatizáló Népszabadságot is saját holdudvarukba akarják beolvasztani” – mondta Molnár Zsolt országgyűlési képviselő.

Az Együtt elnöke reméli, hogy a Népszabadság szerkesztősége megvédi függetlenségét. „Ma Magyarországon valahogyan gombamód szaporodnak azok a médiaszakemberek, akik Habony Árpád személyi környezetéhez tartozva itt-ott-amott megjelennek. Hol tulajdonosként, hol államilag támogatott főszerkesztőként, hol pedig más szereplőként. Én nagyon bízom abban, hogy a Népszabadság tulajdonosa és szerkesztősége védi azt a függetlenséget az elkövetkező időszakban is, amit eddig meg tudott védeni” – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

A Gyurcsány-párt alelnöke nem kommentál. „Hogy a Népszabadság honnan szállít magának főszerkesztőt, lapigazgatót, külsős munkatársat, ez a Népszabadságnak a dolga. Majd az olvasói eldöntik, hogy akarják-e olvasni a Népszabadságot. Szerintem ebben a politikának, vagy legalábbis személy szerint nekem, semmi beleszólásom nincsen” – mondta Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

A Mediaworks vezérigazgatója, Rónai Balázs megerősítette az új lapigazgatóról szóló hírt, de nem nyilatkozott. Rónai Balázs és Madarász János dolgozott már együtt a Napi Gazdaságnál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!