2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

A németeknek fogalmuk sincs Rogán mentségéről

,

2016. június 18., szombat 15:07, frissítve: szombat 19:47

Nem tud arról a Bild, hogy Rogán Antal interjút adna vagy háttérbeszélgetést folytatna a német újságírókkal – tudta meg az MNO.

A portál azután kereste fel az újság szerkesztőségét, hogy a Miniszerelnöki Kabinetiroda vezetője nem jelent meg a bíróságon, ahol Portik Tamással szembesítették volna. A kabinetiroda azt közölte, hogy a fideszes politikus előre egyeztetett hivatalos programon vett részt Münchenben, ahol újságírókkal találkozott.

A Prisztás-gyilkosság miatt elítélt Portik Tamás pénteken terhelő vallomást tett Rogán Antalra. Azt állította: egyszer tízmillió forintnak megfelelő eurót adott át neki személyesen, amelyet egy belvárosi ingatlan eladása miatti közreműködéséért kapott a fideszes politikus.

A Demokratikus Koalíció szerint a miniszternek ki kell állnia a nyilvánosság elé: „A DK szerint Rogán Antalnak kutya kötelessége az ország közvéleménye elé állni és elmagyarázni, hogy mit miért mondott Portik Tamás. Ha annak csak a fele igaz, amit az Orbán-kormány propagandaminiszteréről állítanak, akkor is súlyos bűncselekmények történtek. A legfőbb ügyésznek azonnal ki kell vizsgáltatnia ezt az ügyet, és meg kell néznie Rogán Antal, Habony Árpád és az összes többi kormányzati szereplő felelősségét ebben az ügyben” – mondta Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.

A Miniszerelnöki Kabinetiroda továbbra is azt állítja, hogy Rogán Antal hivatalos programon vett részt Münchenben, ahol háttérbeszélgetést folytatott a német sajtó munkatársaival, illetve interjút adott a Bild napilapnak. A tárca közlése szerint Rogán Antal a bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is találkozott Nürnbergben. Azt állítják, az interjú a lap hétfői számában jelenik meg.

A kabinetiroda egy fotóval is bizonygatja Rogán Antal pénteki elfoglaltságát, eszerint a fideszes politikus ugyanezen a napon a bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is találkozott Nürnbergben. A 444.hu viszont azt írja, a találkozót hiába keresték a német politikus hivatalos programjában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!