2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

A MSZP nem érti, miért nem kapnak szót, a Fidesz szerint ismert a véleményük

A szocialisták szerint érthetetlen miért nem szólalhatnak fel Magyarország uniós képviselői a Sargentini-jelentést elítélő előterjesztés vitáján. Az előterjesztők azzal érvelnek: nem uniós, hanem belügyről van szó. A kormányzat szerint ráadásul azoknak, akik megszavazták a jelentést az emberek már ismerik a véleményét: így felszólalni sincs értelme.

  • A MSZP nem érti, miért nem kapnak szót, a Fidesz szerint ismert a véleményük

„Azt várjuk, hogy a holnapi házbizottsági ülésen Tóth Bertalan pártelnök-frakcióvezető javaslatát, kérését, követelését megfogadják és uniós érintettségűvé válik a szerdai vita” – a szocialisták uniós képviselője elfogadhatatlannak tartja, hogy nem szólalhatnak fel a Magyar Országgyűlés szerdai ülésén, amikor a Strasbourgban elfogadott Sargentini-jelentést elítélő nyilatkozatot fogadna el a kormány. Ujhelyi István megszavazta a holland képviselőnő jelentését, annak ellenére, hogy évekkel korábban úgy nyilatkozott: „Sem korábban, sem a jövőben nem fogok megszavazni olyan javaslatot, amely a 7-es cikkely alkalmazását szorgalmazza, vagy amely legalábbis megnyitja a lehetőségét az állampolgárokat is érdemben sújtó szankcióknak.”

„2015 óta sokat változott a helyzet. Egyik oldalról láttuk a tartalmat tavasszal, ami támogatható, sőt kötelezően támogatandó volt, másrészt pedig jóval súlyosabb lett a magyarországi jogsértések helyzete így nem volt más lehetősége egy ellenzéki képviselőnek, aki hazáját és a jövőjét védi, mint hogy támogassa azt az eljárást, ami az Orbán-kormány ellen szól” – mondta most Ujhelyi.

A kormány szerint azoknak az ellenzéki politikusoknak, akik az Európai Parlamentben megszavazták a Sargentini-jelentést szükségtelen felszólalni a Parlamentben.

„Ujhelyi EP-képviselő úrnak nem kell félnie semmitől, a magyar emberek pontosan ismerik az ő véleményét. A képviselő úr megszavazta a Sargentini-jelentést, ami megtámadta Magyarországot, pontosan ismerjük az ő véleményét, mindenki tudja, hogy ő egy bevándorláspárti politikus és egyébként amiatt sem kell aggódnia, hogy az MSZP-s elvbarátai ne képviselnék a véleményét a parlamenti vitában” – mondta Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár.

A házbizottság a hétfői napon dönthet arról, hogy megváltoztatják-e az előzetes minősítését a napirendnek és uniós ügyként tárgyalnak-e róla.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!