2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

A Momentum szerint a kormány elárulta az aláírókat

2017. február 23., csütörtök 18:00, frissítve: csütörtök 21:11

A kormány elárulta azokat, akik szeretnének vitatkozni az ország ügyeiről – így kommentálta az olimpiai pályázat visszavonását a Momentum Mozgalom. Szerintük – bár meghátrálásra kényszerítették a Fideszt a népszavazási kezdeményezésükkel, sajnálják, hogy – a hatalom nem hallgatja meg az embereket egy ilyen súlyú kérdésről. A Fidesz frakcióvezetője szerint viszont a Momentum eltitkolta, hogy politikai céljai vannak.

Nem indult zökkenőmentesen a Momentum Mozgalom csütörtök reggeli sajtótájékoztatója: engedély hiányában nem a parlament előtt, hanem a Kossuth tér egy távolabbi pontján kommentálhatták a pályázat visszavonását.

„Szerintem sok százezer embert árultak ezzel el” – így értékelte a kormány meghátrálását a mozgalom vezetője, aki szerint a kormány egyszerűen nem akar párbeszédet az emberekkel.

„Azt látjuk, hogy a kormánynak, a hatalomnak az az érdeke, hogy mi ne vitatkozzunk arról, hogy milyen jövőt képzelünk el saját magunknak. És emiatt vagyunk mi nagyon szomorúak, hogy nem tehettük meg, hogy erről beszélgessünk” – tette hozzá Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke.

„Itt az olimpia csak ürügy volt, volt egy szervezet, aki politikai pártként akar indulni, de ahhoz nem elég bátor, hogy ezt egyből felvállalja, hanem az olimpiát először jól hátba szúrják, aztán majd valahogy lesz” – ezt már a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője nyilatkozta az ATV-nek. Kósa Lajos megismételte: a baloldal pártügyet csinált egy nemzeti ügyből.

A Jobbik úgy látja, hogy a Fidesz egyszerűen félt a népszavazástól, ám keményen nekimentek a Momentumnak is, akiket az SZDSZ szellemi örököseinek tartanak. „Súlyos felelősség terheli az MSZP-t és az SZDSZ szellemiségének új köntösbe bújtatott utódjait is. Felelősség terheli őket, mert kihasználva az emberek Fidesz-ellenességét, csupán politikai haszonszerzésből mentek neki az olimpia ügyének” – mondta Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője.

A Momentum elnöke ezekről a vádakról azt mondta sajtótájékoztatóján: ők politikai árvák, akik nem tartoznak egyik oldalhoz sem.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!