2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A minisztérium szerint rendben vannak a közpénzből megrendelt cikkek

,

2016. február 19., péntek 08:12, frissítve: péntek 15:56

Nem lát kivetnivalót a földművelésügyi minisztérium államtitkára abban, hogy közpénzből rendeltek politikai lejárató cikkeket 2015-ben a Pesti Srácok internetes portáltól.

A szocialista kormányok földügyeivel foglalkozó cikksorozatra másfél milliót költött a tárca – a portál és a minisztérium szerződése értelmében a szövegek tartalmát egyeztetniük kellett a földművelésügyi minisztériummal. Ha a tárcának kifogása volt, a szövegeket két napon belül javítani kellett. A cikksorozattal először az RTL Klub foglalkozott a múlt hónapban, a riport szerint a megrendelt írások főleg a szocialista kormányokkal és Simicska Lajos üzletemberrel foglalkoztak.

„Nem látok semmi különöset abban, hogy a kommunikációs csatornákat mindenki használja, a kormányzat is és az ellenzék is. E kommunikációs csatornákban pedig profi szakemberek ülnek, akik ebből élnek, tehát fizetésért dolgoznak. Ha szeretne az ember egy cikket megjelentetni, akkor azért fizet, ebben semmi különösebb nincsen” – hangsúlyozta Bitay Márton parlamenti államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!