2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A Miniszterelnökségen állt Tiborczék sikere?

,

2016. május 25., szerda 18:52, frissítve: szerda 19:33

Orbán Viktor maga segíthette a vejét közbeszerzést nyerni – állítja sajtóinformációkra hivatkozva a Demokratikus Koalíció.

A Direkt36 azt írja: a kancellária ellenőrizte ugyan a drágább uniós közbeszerzések szabályosságát, de 2014-ben – az akkor még Tiborcz István érdekeltségébe tartozó – Elios Zrt. közvilágítási pályázatait simán átengedték.

Tették mindezt annak ellenére, hogy a pályázatok úgy voltak megírva, hogy a portál szerint csak Tiborczék nyerhettek, amellyel 4,6 milliárdot kasszíroztak.

Az ügyben a magyar és uniós hatóság is vizsgálódik – a Miniszterelnökség csak ezután változtatott az ellenőrzéseken. Az oknyomozó portálnak Tiborcz István azt mondta: soha nem beszélt apósával az Elios közbeszerzéseiről. A DK szerint bűncselekmény történt, ezért ismét az OLAF-hoz fordulnak.

„A DK volt az első, amely az OLAF-hoz, a csalásügyi hivatalhoz fordult az unióban, hogy vizsgálja ki ezt az ügyet. Az új információk birtokában, miszerint a Miniszterelnökség maga felelős az ügyben, ezért újra megerősítjük az OLAF-feljelentésünket, és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést teszünk Orbán Viktor ellen is” – közölte Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!