2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

A miniszterelnök vejének családja is bevásárolt

2016. január 7., csütörtök 13:26, frissítve: csütörtök 21:46

Több száz millió forintért vásároltak állami földet a miniszterelnök vejének családtagjai. De Tiborcz István neve egy kastélyvásárlásnál is feltűnt. Mészáros Lőrinc családja pedig 1400 hektár állami földet vásárolt meg.

Több száz millió forintért vásároltak állami földet a miniszterelnök vejének családtagjai az árveréseken a Fejér megyei Mányon. Az egyik parcella 166 hektáros, a másik pedig 133 hektáros – a két területért több mint 330 millió forintot fizetnek Tiborczék. L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége Nadapon és Seregélyesen lett földbirtokos – a politikus családja 30 millió forintot fizetett a két parcelláért.

A földprivatizáció nagy nyertese a felcsúti polgármester családja lett Fejér megyében. Mészáros Lőrincék több mint 1400 hektár állami földet vettek meg a Váli-völgyben és Etyeken. Alcsútdobozon és Óbarokon olyan földekre licitáltak Mészáros Lőrincék, amelyeket ők bérelnek. Az etyeki borvidéken viszont kizárólag olyan parcellákat vittek el, amelyek haszonbérlője 2051-ig az első Orbán-kormány idején privatizált herceghalmi állami gazdaság.

A Nemzeti Földalap a honlapján folytatta a földárverések eredményének közzétételét.

Tiborcz István kastélyvásárlásban részt vett?

Kastélyvásárlásban tűnik fel a miniszterelnök vejének neve. Tiborcz István is közreműködött tavaly augusztusban annak a részvénytársaságnak az alapításában, amelynek leánycége év végén hozzájutott a turai kastélyhoz. A miniszterelnök veje állta a 100 ezer forintos cégbejegyzési illetéket – írja a 444.hu.

A portál szerint a cégbírósági iratokból a 200 milliós vételár eredete nem derül ki. Bankhitelre utaló jelzálogjognak nincs nyoma a papírokban. A portál megjegyzi, hogy a vevő képviseletében többször járt el Tiborcz István korábbi üzlettársának ügyvédi irodája.

A Pest megyei Turán 1883-ban készült el Ybl Miklós tervei alapján a gabonakereskedéssel és bankügyletekkel foglalkozó Schossberger család neoreneszánsz kastélya, amelyet az Operaház kistestvéreként is szokás emlegetni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!