A miniszterelnök felelősségét is firtatják

KK, 2017. február 15., szerda 08:07, frissítve: szerda 12:29
A Jobbik Szijjártó Péter külügyminisztert és Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert hallgatná meg az általuk kezdeményezett külügyi és nemzetbiztonsági bizottság együttes ülésén.

A párt szóvivője a Hír Televízió reggeli műsorában ugyanakkor azt mondta, a vízumügy akár Orbán Viktor miniszterelnök személyi felelősségét is érintheti. Mirkóczki Ádám hozzátette, mindenképpen vizsgálni kell az ügy politikai felelősségét is, hiszen a titkosszolgálatok többször is nemzetbiztonsági kockázatokat állapítottak meg Kiss Szilárddal kapcsolatban.

„Akár Orbán Viktor személyes felelősségéig is terjedhet a vízumügy. Nem gondolom azt, hogy ha egy kormány tagja vagyok, és van egy kormányfő, akkor én olyan súlyú ügyben, amelyben a titkosszolgálatok nemzetbiztonsági kockázatot állapítanak meg, és egyértelműen elutasító álláspontot fogalmaznak meg, a botrányok ellenére is ragaszkodom a diplomatastátushoz ilyen személy tekintetében, hogy ezt csak úgy meg merjem tenni. És ez az ember zsarolta a követségen számos munkatársát” – fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője.

Tekintse meg a Mirkóczki Ádámmal készült teljes beszélgetést:

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap a TEK főigazgató-helyettesét, az országos rendőrfőkapitányt, a bevándorlási hivatal vezetőjét és a Belügyminisztérium államtitkárát is zárt ajtók mögött hallgatta meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke szerint arra továbbra sincs válasz, ki a felelős az egykori agrárattasé tevékenységéért. Bővebben >>>

A múlt héten derült ki, hogy a moszkvai konzulátus agrárattaséja schengeni vízumokkal üzletelt a második Orbán-kormány idején Moszkvában. Egy borászati cégen keresztül elméletileg üzleti utazásra adott ki meghívóleveleket kétes hátterű orosz állampolgároknak. A biznisz végül a német hatóságoknak tűnt fel.

A súlyos visszaélésekkel kapcsolatban az LMP feljelentést tett, Szijjártó Péter azonban csak annyit mondott: a történtek idején nem ő volt a külügyminiszter.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés