2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A migránsvízum szembemegy a józan ésszel

Jövőre 2.7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak és jelentős béremelések lesznek a következő években a bírói karnál, az ápolónőknél, a központi közigazgatásban dolgozóknál, valamint a honvédelmi, rendészeti dolgozóknál.- erről beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfon. A tárcavezető a migránsvízumról szóló európai parlamenti döntésről azt mondta: szembemegy a józan ésszel, mert tovább növeli a terrorveszélyt Európában.

  • A migránsvízum szembemegy a józan ésszel

A kormány elkeseredéssel fogadta az Európai Parlament döntését a migráns vízumról. Kezdte Gulyás Gergely. A miniszterelnökséget vezető miniszter úgy látja, a migránsvízum növeli a terrorveszélyt és annak a kockázatát, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában. A tárcavezető kiemelte: a kormány nem ért ezzel egyet és azzal sem, hogy egyszer már az EP-ben elutasították ezt a javaslatot, látszatmódosításokkal most ismét dönteni kellett róla, és az EP migrációbarát többsége végül elfogadta.

Ez a döntés szembemegy a józan ésszel, ez azt jelenti, hogy az Európai Parlament azt igyekszik megkönnyíteni, hogyha valaki akár visszaélés szerűen menedékjog iránti kérelmet nyújt be, akkor azt ne Európán kívül lehessen elbírálni, hanem az illető Európába érkezhessen– Gulyás Gergely elmondta a kormány kifejezte együttérzését a keddi strasbourgi mnerényleg ügyében Franciaországgal és az áldozatok hozzátartozóival, szerdán pedig arról döntött a kabinet, hogy Budapesten és a nagyobb városokban megerősítik a járőrszolgálatot, páncélozott járművek kivezényléséről is határoztak nagyobb karácsonyi vásárok helyszínére.

"Páncélozott járművek kivezényléséről is döntött a nemzetbiztonsági kabinet a karácsonyi vásár helyszínére, a nagyobb karácsonyi vásárok helyszínére, bármi más összefüggést keresni a tegnapi történésekkel és e döntés kapcsán merő tévedés, azt reméljük, hogy Európában a biztonság garantálható lesz a következő hetekben és Magyarországon pedig a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet mindent megtett annak érdekében, hogy a karácsony előtti készülődés nyugodt körülmények között és biztonságban történhessen– mondta, majd a tárcavezető ezután jelentős béremeléseket jelentett be.

Január 1-re visszamenőleges hatállyal átlagosan 30 %-kal fog nőni a központi közigazgatásban dolgozók bére is. Szintén a tegnap elfogadott törvénymódosítás ilyen, sőt ennél valamelyest nagyobb béremelést tesz lehetővé a honvédelmi alkalmazottak, illetve a rendészeti igazgatóság körében, a bértömeg változék ott 25%, de szerintem az átlagos béremelkedés ezt is meg fogja haladni– a miniszter hozzátette, jelentősen emelkedik az ápolónők bére, akiknek a fizetése 2019-ig megduplázódik, majd 2022-ig további csaknem 70 százalékkal emelkedik, a nyugdíjak pedig jövőre 2,7 százalékkal emelkednek.

Nyugdíjprémium kifizetéséről is döntenünk kellett, hiszen 3 és fél százalékos növekedés fölött a kormánynak ez a kötelezettsége, a nyugdíjprémium kifizetése megtörtént, ez mintegy 41 milliár forintos költségvetési kiadást jelentett az idei évben és átlagosan 16-17 ezer forintot jelentett valamennyi nyugdíjas számára– Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy jövőre a minimálbér is emelkedik majd, de annak mértékéről egyelőre még nincs döntés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!