2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A megkérdezettek többsége szerint éjjel ne járjanak az iskolabuszok

2017. március 25., szombat 11:35, frissítve: szombat 12:58

A többség megállítaná éjszakára az iskolabuszokat – derül ki abból a felmérésből, amelyet a humán tárca készített a veronai buszbaleset után.

A megkérdezettek 65 százaléka mondta azt, hogy a több országot érintő kiránduláson részt vevő járműveknek éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kell tartaniuk, 85 százalék pedig szigorítaná a gyermekeket szállító buszok műszaki követelményeit is – jelentette be Palkovics László oktatásért felelős államtitkár. A tárca a válaszokat is figyelembe véve készíti elő a jogszabály-változtatási javaslatokat, amelyeket néhány héten belül el is fogadhatnak. Az államtitkár szerint szükség van a változtatásokra, hiszen eddig olyan buszsofőrök is vezethettek éjszaka, akiknek tartós alvászavaruk volt.

„Szakmai egyeztetések kezdődnek arról, hogy a releváns jogszabályokat hogyan kell módosítani. A jogszabályok nemcsak az Emberi Erőforrások Minisztériumát érintik, érintenek olyan járművekre vonatkozó műszaki, a közlekedésre vonatkozó egyéb jogszabályokat, amelyeknek a módosítása lesz szükséges. Ez a munka megkezdődött már a kérdőív kibocsátása előtt. A kérdőív alátámasztotta azokat a vélelmezéseket egyébként, amelyeket ott tettünk. (… ) Akár kormányrendeletre, akár miniszteri rendeletre vagy törvénymódosításra lesz szükség, akkor ezeket előkészítjük és a megfelelő helyekre vinni fogjuk” – fogalmazott Palkovics László.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!