2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Médiahecckampány miatt viszi a posta az utalványokat

,

2016. december 9., péntek 13:04, frissítve: péntek 21:34

Oktató jelleggel küldte volna ki a kormányhivatalnokokat az Erzsébet-utalványokkal a nyugdíjasokhoz a Miniszterelnökség.

Csepreghy Nándor a Klubrádiónak azt mondta: azt akarták, hogy a hivatalnokok testközelből is lássák, hogyan élnek az emberek Magyarországon. A Miniszterelnökség államtitkára szerint a médiahecckampány ásta végül alá a kormány elképzelését.

„Helyes az, hogyha az állami tisztségviselők találkoznak az állampolgárokkal, annak az életkörnyezetnek a miliőjében, amelynek elméletileg a jobbá tételére ők az állami hivatali esküjüket letették, és természetesen minden kormányzati intézkedés, minden, nemcsak ez, a fejlesztéspolitika, bármiről beszélünk, ami eredményekkel jár és politika tőkét eredményez, az igen egy másik kérdés tekintetében, az hasznos a kormánynak” – jelentette ki a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Komárom-Esztergom megyében a kormányhivatalnokok 12 ezer forintot kapnak annak ellenére, hogy végül nem ők kézbesítik az Erzsébet utalványokat az érintetteknek. A 444.hu úgy tudja: a megyei kormánymegbízott Tatabányán jelentette be, hogy sikerült a munkára egy jelentősebb összeget felszabadítaniuk. A városban a jutalom 1300 dolgozót érint, akik között 15 millió forintot osztanak szét.

Lázár akceptálta

Nem lett volna törvénysértő, hogyha a kormányhivatalnokokat vetették volna be az utalványok kézbesítésénél – közölte szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János. A kancellária vezetője hozzátette: emberi szempontok alapján vonta vissza korábbi döntését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!