2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

A magyarok többsége a Balatonra szavaz

2017. június 25., vasárnap 16:37

A lakosság fele tervezi, hogy idén nyaralni megy. Egy friss felmérés szerint a többség a Balatont választja majd. Szakértők szerint az elmúlt években változtak a nyaralási szokások, és inkább rövidebb időre, de többször utaznak az emberek.

Az iskolai szünet kezdetével elindult a nyaralási szezon. A GFK piackutató intézet felmérése szerint csak minden második magyar tervezi, hogy elmegy nyaralni. Azok, akik útra kelnek, nagy többségben belföldön töltik majd a szabadságukat. A hazai úti célok közül továbbra is a Balaton a legnépszerűbb, a válaszadók 60 százaléka a tóhoz megy pihenni.

„Kellemes a vize, nem sós, édes víz. És szeretjük! Én mondjuk négyéves korom óta itt nyaralok” – érvelt a Balaton mellett Pálvölgyi Zoltánné.

A legtöbb foglalás évek óta Siófokra érkezik. Az egyik helyi szálloda vezetője azt mondta: volt, aki már februárban leszervezte nyaralását.

„Nagyon sokan akkor foglalnak, hiszen ez kimondottan a belföldi turizmust célozza meg és a családokat, a mi szállodánk pedig családi szálloda, ahova sok-sok gyerek érkezik. 80 százalékban belföldiek veszik igénybe a mi szálláshelyeinket, és 20 százalékban holland, osztrák és német piacról érkező vendégeink vannak” – fejtette ki Pártényiné Guzslován Tünde, a Hotel Magistern Siófok szállodaigazgatója.

Az egyik legnépszerűbb hazai szálláskereső portál ügyvezetője szerint az elmúlt években érdemben nem változott azoknak a száma, akik nyaralni mennek, de az emberek máshogy töltik a szabadidejüket.

„Az évek során az látszik, hogy egyre rövidebb időszakokra, tehát 2, 3 és 4 napos nyaralásokra megyünk el, egyre rövidülnek az időszakok, és ezt többször ejtjük meg a nyár folyamán. Ez valószínűleg a munkaintenzitással függhet össze. Látszik az is, hogy ezzel párhuzamosan a nyaralásra költött összes összeg sem nagyon változik, tehát gyakrabban megyünk, de szignifikánsan többet költünk az adott időszakokban” – mondta Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezetője.

Felmérések szerint idén átlagosan 80 ezer forintot költ egy magyar a nyaralására.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!