2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

A Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió megszűnéséről is kérdezték Orbánt

Hír TV

2018. április 10., kedd 12:29, frissítve: kedd 15:44

A zsinórban harmadszorra megválasztott Orbán Viktor megtartotta a választás utáni első sajtótájékoztatóját. Ismét megköszönte a választóknak a támogatást, és elmondta, hogy a magas részvételi arány megadta a legnagyobb legitimitást a kormányzásra.

A kabinet átalakításával kapcsolatban annyit közölt, hogy reméli, sikerül időben teljesíteniük a feladatot, majd annyit mondott, hogy az előző kormány, minden miniszter és államtitkár munkája véget ért, új kormányt fog alakítani.

Elsők között az M1 és az Origo kérdezhetett.

Újságírói kérdés érkezett az április 15-ére hirdetett tüntetéssel kapcsolatban, amire Orbán Viktor csak ennyit reagált: „Az emberek döntöttek. Ennyi.”

A miniszterelnököt kérdezték arról is, hogy kedd este bezár a Magyar Nemzet, és leáll a Lánchíd Rádió is. Orbán Viktor először egyszerűen nem reagált, majd az RTL Klub kérdésére annyit azért elmondott, hogy ezek üzleti ügyek, magánkézben lévő médiumok, így majd a tulajdonosok eldöntik, mi lesz a két sajtóorgánummal.

Felmerült az RTL Klub felvásárlásának kérdése is, erre a kormányfő azt a választ adta, hogy továbbra sem foglalkozik üzleti ügyekkel, azonban támogatja a magyar tulajdonban lévő vállalatok számának növekedését.

A The Economist újságírója az EBESZ által megfogalmazott kritikát hozta fel, amely elítélte a megfélemlítő, pártfinanszírozott, „idegengyűlölő” kampányt. A miniszterelnök válaszában úgy fogalmazott: „Köszönöm a részvételt!”

A Hír TV stábjának nem adták meg a szót, így nem kérdezhettünk Orbán Viktortól.

Ha lemaradt, itt visszanézheti, mit mondott a kormányfő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!