A magyar modell érvényesül külföldön is + Videó

BL, 2012. május 8., kedd 09:40, frissítve: kedd 10:21
A hét végi európai választások üzenete, hogy a nem megszorításokra, hanem munkára építő magyar modell érvényesül külföldön is – mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában hétfő este a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter szerint míg Magyarország költségvetési számai rendben vannak, Nyugat-Európa számos országa küzd pénzügyi gondokkal.

„Nekünk az a célunk, hogy az a fajta gazdaságpolitika, amit mi folytatunk, széles körű polgárjogot nyerjen Európában. Jövőre már az ideinél jóval magasabb gazdasági növekedéssel számolunk. Arra számítunk, hogy persze majd az európai gazdaság is megindul, de főként hogy Közép-Európa nagyon versenyképes lesz, és összenőve a délnémet iparral az európai növekedés motorját fogjuk jelenteni mi itt Közép-Európában” – fogalmazott a szóvivő.

A hét végi választások egyértelműen megmutatták, hogy a görög lakosság nemet mondott a megszorításokra: a takarékossági reformprogram mellett álló mindkét történelmi párt – az Új Demokrácia és a Paszok – komoly vereséget szenvedett. Franciaországban is az a Francois Hollande nyert, akinek a kampányában ígért lépései szembemennek az eddigi válságkezelés irányával.

A magyar miniszterelnök is arról beszélt hétfőn, hogy a mostani európai választások eredménye világosan mutatja: az európai politika nem korlátozódhat arra, hogy a válsággal szemben csak a pénzügyi fegyelemről legyen szó. Az embereknek biztonságra, munkalehetőségre van szükségük, ezért Orbán Viktor – mint mondta – azt várja a mostani európai változásoktól, hogy a munkahelyteremtésre és munkaadásra fókuszáló, „Magyarországon már két éve sikeresen működő magyar gazdaságpolitika egész Európában polgárjogot nyer”.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés