2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

A magyar álláspontról egyeztettek Orbánnal a pártvezetők

2015. november 28., szombat 14:04, frissítve: szombat 19:22

Ezúttal nem visz saját ötleteket a menekültválság megoldására a miniszterelnök a rendkívüli uniós csúcsra. Az állam- és kormányfők holnap a török vezetéssel tárgyalnak a tömeges migrációról Brüsszelben.

Az állam- és kormányfők holnap a török vezetéssel tárgyalnak a tömeges migrációról Brüsszelben. A magyar álláspontról Orbán Viktor most is tájékoztatta a parlamenti pártok képviselőit. A tanácskozáson az MSZP nem volt jelen a pártkongresszus miatt, és nem is küldött senkit maga helyett.

Ez nem érdekük

Az LMP társelnöke a zárt ülésen elhangzottakról a sajtónak csak annyit árult el: valamennyien egyetértettek abban, hogy olyan megállapodásra van szükség, amely figyelembe veszi a magyar parlament korábbi döntéseit, és az ország érdekeit.

„A magyar érdekekkel nem fér össze egy olyan esetleges megállapodás, ami nem veszi tekintetbe, hogy Európának az integrációs kapacitásai kimerülőben vannak, Európának az integrációs kapacitásai végesek, illetve nem veszi tekintetbe Európának, és nem csak a szűken vett Európát értem ezalatt, Európának az alapvető biztonsági érdekeit. Számolni kell azzal a helyzettel, amit most már több európai ország is felismert, hogy nem lehet meghívólevelet adni egy végtelenített bevándorlási hullámra, ugyanakkor nyilvánvaló az is, hogy az Európai Uniónak és benne Magyarországnak is vannak humanitárius kötelezettségei a nemzetközi egyezmények keretén belül az unió határainál történő háborús terrorcselekmények üldözöttei felé” – Schiffer András társelnök.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!