2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A lebukott csalókkal szemben is tehetetlenek + Videó

Szociális bérlakásokat adnak ki albérletbe olyan csalók, akik rászorultságra hivatkozva jutottak hozzá az önkormányzatoktól az ingatlanok bérleti jogához. A Hír Televízió Panaszkönyv című műsora úgy talált rá egy ilyen lakásra, hogy az interneten hirdették.

A Panaszkönyv stábja egy internetes oldalon talált rá arra a szociális bérlakásra, melyet az igénylője adott ki albérletként. A lakásokért egyébként komfortfokozattól és elhelyezkedéstől függően az önkormányzatoknak havonta 300–700 forintot kell fizetniük négyzetméterenként a beköltözőknek, akik a rászorultságuk okán pályázhatnak az ingatlanok bérleti jogára. A beköltözés feltétele, hogy az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg a 71 250 forintot, valamint hogy a pályázók és a velük egy háztartásban élők ne rendelkezzenek saját ingatlannal. Több esetben nem szegények, hanem csalók jutnak hozzá a szociális bérlakásokhoz, akiket akkor sem tehetnek ki a bérleményből, ha már lebuktak egy ellenőrzésen.

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., ingatlangazdálkodási osztályának vezetője azt mondta: jelenleg is folyamatban van két olyan ügy, amely még nem került bírósági szakaszba. Az igazságszolgáltatásnak általában évekre van szüksége ahhoz, hogy jogerős ítéletet szülessen. A Panaszkönyvnek nyilatkozó szakember szerint az önkormányzatoknak meg van kötve a kezük. A csalók havonta 30–40 ezer forintot nyerhetnek a bérleti díjjal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!