2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

A közmunkások bére jövőre sem változik, bezzeg a polgármestereké

2016. december 10., szombat 11:03, frissítve: kedd 15:52

A közmunkások kimaradhatnak a béremelésből – elfeledkezett róluk a kormány, írja a Magyar Nemzet.

Nekik – akárcsak idén – jövőre sem nő a jövedelmük. A lap felhívja a figyelmet, hogy ha ez nem változik, akkor minden eddiginél nagyobbra nő a szakadék a közmunkások fizetése és a minimálbér között, ami jövőre meghaladja a 20 ezer forintot.

A polgármesterekről azonban nem feledkeztek meg. A Magyar Hírlap számol be arról, hogy egy kategóriával feljebb, az államtitkári illetményekhez igazítaná a Fidesz a településvezetők fizetését. Erről már kedden dönthet a parlament.

Sallai: Megint fordítva ül a lovon a kormány

Átfogó bérrendezést sürget a közszférában az LMP. A polgármesterek fizetésemelését zsákutcának tartják. „Magyarországról külföldre munkát vállalni nem a polgármesterek terveznek, hanem az ápolónők, az egészségügyben dolgozók és a közszféra azon alkalmazottjai, akik a mindennapi életünket alapvetően befolyásolják. Megint fordítva ül a lovon a kormány, amikor azt gondolja, hogy a polgármesteri vezetőknek kell a jövedelmét negyedmilliós nagyságrenddel fejenként megemelnie ahelyett, hogy végre egy átfogó bérrendezést valósítana meg” – jelentette ki Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!