2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

A kötelező kvóta megbukott, jön a nyugdíjprémium

2017. október 5., csütörtök 15:03, frissítve: csütörtök 19:43

A kötelező bevándorlóelosztási kvóta megbukott – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol azt is közölte: megkezdődött a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs kérdőívek kiküldése, és lesz nyugdíjprémium 2017 novemberében.

A tárcavezető szerint noha az Európai Bizottság győzelmet hirdetett a kötelező kvótáról, a valóság az, hogy a kvóta megbukott, hiszen egyedül Málta teljesítette a rá kiszabott kvótát.

Kötelezettségszegési eljárás azonban csak három tagállammal szemben indult – jegyezte meg.

A Soros-tervről szóló nemzeti konzultációval kapcsolatban a miniszter azt mondta: minden választónak lehetősége lesz véleményt nyilvánítani. A kormány csak akkor tud eredményt elérni, ha a választók vele együtt dolgoznak – fogalmazott.

Lázár János megerősítette, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és a visegrádi négyek miniszterelnökei az októberi Európai Tanács-ülés előtti este munkavacsorát tartanak.

Lesz nyugdíjprémium 2017 novemberében – jelentette be Lázár János csütörtökön Budapesten.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt azzal indokolta, hogy a gazdaság jól teljesít, a közös sikerből és teljesítményből pedig a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

Arról is beszámolt: dolgoznak azon, hogy decemberben Erzsébet-utalványt is kaphassanak az érintettek, ez a következő hónapok gazdasági adatain múlik.

A tárcavezető közölte azt is, hogy a 2030-ig terjedő időszakban 600-800 milliárd forint többletforrást áldoznak a turizmusra, ami a növekedés záloga lesz.

(MTI)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!