2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

A kormánypártok is megjelentek, de Németh Szilárd szerint továbbra is „Soros”

2017. augusztus 3., csütörtök 15:28, frissítve: péntek 08:09

Sorosozott a Fidesz az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülése miatt. Az ellenzék eredetileg hétfőn tanácskozott volna, de akkor a kormánypárti tagok távol maradtak. Ezúttal elmentek, hogy meghallgassák a Nemzeti Választási Iroda elnökét a jövő évi parlamenti választások informatikai biztonságáról. Szavazataikkal pedig közbeszerzések alól mentesítették a kormányt.

A héten másodszor futott neki az aktuális témák megtárgyalásának az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága – ezúttal sikerrel. Az ülésről nem hiányoztak a kormánypárti képviselők, így megvolt a határozatképesség. A szocialisták a vizes vb-re megrendelt wifire vártak magyarázatot. Az ingyenes internet-hozzáférést biztosító szolgáltatáshoz egy azeri cég szállította a szoftvert. A program adatokat gyűjtött volna a felhasználókról. A sajtóvisszhang hatására a vb-t szervező cég az utolsó pillanatban visszalépett, és nem rendelte meg a wifit.

„Elfogadhatatlan ez az ügy, elfogadhatatlan, hogy szabályozási hiányosságok vannak, ezért kezdeményezni fogunk ezzel kapcsolatosan egy egyeztetést. Hiszen a magyar embereknek akár a politikai meggyőződésük, akár korábbi politikai tevékenységük is egy wifihálózaton keresztül idegen ország kezébe kerülhetne. Most ez nem történt meg, de csak azért nem történt meg, mert nem lépett hatályba ez a szerződés” – mondta Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke.

Az ellenzék szóba hozta az Arton Capitalnél történt betörést is. A cég letelepedési kötvényeket forgalmaz, a budapesti irodából tavasszal lopták el az ügyfelek számítógépes nyilvántartását 600 millió forint kíséretében. Egyes feltételezések szerint a betörést egy idegen állam titkosszolgálata rendelte meg, hogy megtudja, kiknek ad Magyarország szabad mozgást az Európai Unióban. Letelepedési kötvényt jórészt kínaiak, oroszok és arabok vásároltak maguknak.

„Ez viszont nem egy egyszerű rablás. Itt tisztázni kell a dolgokat. Szerver tűnt el, pénzek tűntek el, nem akárkik játszanak itt. Pontosan tudjuk, hogy kik a tulajdonosok, hogy ki az ügyintéző. Magyar politikusok érintettek, ne csináljunk úgy, mint hogyha ez egy rablás lenne a sok közül” – hangsúlyozta Szél Bernadett, a nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja.

Az LMP a következő bizottsági ülésen meghallgatná Rogán Antalt. Papíron a politikus dolgozta ki a magyarországi kötvényüzlet jogi szabályozását még az előző ciklusban.

„Az lett a szokás ennél a bizottságnál – én ennek többször hangot adtam – hogy gyakorlatilag egy piaci kofalármává akarják süllyeszteni” – mondta Németh Szilárd. A bizottság fideszes alelnöke komolytalannak minősítette az ellenzék által felvetett témákat.

„Tartom magam ahhoz, ami miatt nem jöttünk el erre a hétfői összerángatott, gyakorlatilag úgy fogalmaztunk, hogy Soros György érdekeit szolgáló, Soros György által összehívott bizottsági ülésre. Ez ma kiderült, hogy azok a kérdések, amelyek megfogalmazódtak úgymond az ellenzéki képviselőkben, ezek leginkább hírhamisításon, egyszerű blöffön, hírlapi kacsákon, rosszindulatú ellenzéki hazudozásokon alapulnak” – tette hozzá Németh Szilárd.

A bizottság zárt ülésén a titkosszolgálatok vezetői mellett Pintér Sándor belügyminisztert a NATO és Magyarország viszonyáról is kérdezték.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!