2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

A kormánypárti polgármesterek rendesen beleálltak a kampányba

2016. szeptember 27., kedd 20:38, frissítve: kedd 20:38

Kiment a divatból a plakát a kormánypárti civileknél. A Civil Összefogás Fórum 2010 és 2014 között két saját kampányt is indított, most viszont inkább a lakossági fórumokat választotta egy-egy fideszes vagy kereszténydemokrata képviselő társaságában. Több kormánypárti polgármester viszont kitett magáért.

Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila egy bohóc ölelésében – a Civil Összefogás Fórum a 2014-es parlamenti választások előtt saját plakátkampányt indított a baloldali ellenzék lejáratására. A kormánypárti civil szervezet akkoriban százmilliókból gazdálkodott, a pénz döntő hányada adományként szerepelt az akkori mérlegekben. 2015-ben a korábbi évekhez képest minimális adományt könyvelhetett el a CÖF. A népszavazási kampányra nem is jutott CÖF-ös plakát – sem bohócos, sem másmilyen.

„Talán egyfajta plakátot jelentettünk meg a Budaörsi út környékén, ahol kiírtuk, hogy a haza minden előtt, és nagy betűkkel alatta van, hogy CÖF–CÖKA, és hogy szavazz nemmel. Ennyire tellett, plusz nyilvánvalóan a sajtótájékoztatók, úgyhogy ebben a pillanatban nagyobb kampányt nem gondoltunk. A súly megdőlt, mindenki plakáttal kampányol, mi meg úgy gondoltuk, hogy személyes jelenléttel inkább” – mondta a Hír TV-nek Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke.

A kormánypárti településvezetők viszont beleálltak a kampányba, hirdettek a helyi újságokban, és a plakáthelyeket is kihasználták – mondta a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, aki Kaposvár első embere. „Kaposvár megyei jogú város önkormányzata döntött ötmillió forintról, amely döntésnek az volt az értelme, hogy a népszavazáson való részvételre buzdít. Ezt a lehetőséget használtuk, és ezzel a lehetőséggel élünk és fogunk is élni az elkövetkezendő négy napban” – közölte Szita Károly.

Ötmilliót költött Székesfehérvár is. Ugyanilyen tartalommal született döntés Székesfehérváron is. Egyébként a kérdéskörben hozott döntések döntő többsége nagy többséget kapott az önkormányzatban, tehát nem csak kormánypárti politikusok támogatták – nyilatkozta Cser-Palkovics András, a város polgármestere.

A népszavazásnak a falvak, a városok szintén is van tétje Lázár János múlt heti megjegyzése óta. A Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy ha mégis lenne kötelező menekültkvóta, akkor a kormány olyan települések között osztaná el a migránsokat, ahol alacsony volt a részvétel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!