2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

„A kormánynak kutyakötelessége bírósághoz fordulnia”

2016. október 11., kedd 15:07, frissítve: kedd 15:19

Jegeli a kormánytöbbség a szabadkereskedelmi egyezményt az Európai Unió és Kanada között. A kormánypártok nem mentek bele abba, hogy a megállapodás úgy lépjen hatályba, hogy a szövege nem végleges.

A Jobbik szerint az egyezmény uniós jogot sért. Az ellenzéki párt szerint a kormánynak az Európai Unió Bíróságához kellene fordulnia az ügyben.

„Felszólítjuk a kormányt, és írásbeli kérdésben is ezt meg fogjuk tenni a miniszterelnökhöz Bana Tibor képviselőtársammal, hogy tegyék egyértelművé, hogy tisztázni akarják-e ezt a jogi helyzetet, amiről egyébként nemcsak mi beszélünk, hanem több esetben jogászkörökből vagy akár a helyettes ombudsmantól is elhangzott. Azt kell mondjam, hogy ha az ombudsmani hivatal és a helyettes ombudsman is aggályokat lát, akkor a kormánynak kutyakötelessége, főleg egy ilyen kiélezett helyzetben, hogy megtegye a lépéseket. Ezeket a lépéseket csak ők tehetik meg, forduljanak az Európai Unió Bíróságához” – jelentette ki Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A CETA ellen kampányolt a parlamentben az LMP. A párt társelnöke a kormánypárti képviselőktől gyűjtött volna aláírást. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!