2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

A kormány újabb háborút hirdet a plakátpiac ellen

2017. március 13., hétfő 06:27, frissítve: hétfő 15:08

Súlyosan korlátozná a közterületi reklámpiacot a tavaly elfogadott törvénymódosítás végrehajtási rendelete – írja a Magyar Nemzet, amely megszerezte a rendelet tervezetét.

A hirdetőoszlopokon megszűnnének a gazdasági, politikai hirdetések, hirdetőoszlopot a jövőben csak önkormányzat tarthat fenn, magáncég nem. Az óriásplakátok méretének felső határát tizenegy négyzetméterben húzná meg a kormány, az ennél nagyobb reklámhordozókat el kellene bontani. A jogszabályt a Mahir Cityposter Kft. ellehetetlenítésére szabták, a cég is Simicska Lajos érdekeltsége, akit évtizedekig fűzött barátság Orbán Viktorhoz, de a kapcsolat két éve megszakadt.

A cég ügyvédje rendkívül aggályosnak tartja a tervezett intézkedést.

„Meg fog születni az úgynevezett lex Mahir, mert ez kifejezetten a Mahir elleni jogalkotás. Felháborítónak és tisztességtelennek kell neveznünk azt is, hogy felmondták a szerződéseket az oszlopokra vonatkozóan a plakátrelációban, és a bíróságon kellett megtámadnunk, ahol jogerősen megnyertük a pereket. Magyarul a felmondások nem érvényesek és nem hatályosak. Ezek után a jogalkotó veszi a bátorságot, és úgy alakítja át a jogszabályrendszert, hogy jogi alapon lehessen felmondani, nem pedig törvényi alapon, nem pedig megalapozottan. Ez nagy baj” – nyilatkozta Magyar György ügyvéd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!