2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

„A kormány úgy tesz, mintha közvetlenül Moszkva utasításait hajtaná végre”

2017. március 24., péntek 18:06, frissítve: péntek 18:06

A magyar kormány úgy tesz, mintha közvetlenül Moszkva utasításait hajtaná végre amikor a civil szervezeteket támadja. Ezt az egyik jobboldali brüsszeli szervezet vezetője nyilatkozta a Hír Televíziónak, aki aláírója volt a Fidesz elleni vizsgálat kezdeményezőinek. A szakértő szerint az Európai Néppártnak tisztázni kell a viszonyát a magyar kormánypárttal.

Amerikai és európai jobboldali, konzervatív szervezetek, háttérintézmények, kutatóműhelyek írtak a hét elején nyílt levelet a magyar kormánynak. Azt kérték Orbán Viktortól, hogy hagyjanak fel a civil szervezetek elleni támadásokkal. Az egyik brüsszeli aláíró szerint az Európai Néppártnak tisztáznia kell a viszonyát a Fidesszel.

„Az Európai Néppártnak világossá kell tenni, hogy mit vár el a tagjaitól és az uniós kormányoktól. Ki kell állni a társadalom szabadságjogok, a szólásszabadság és minden társadalmi kezdeményezés mellett, hiszen ezek alapján fejlődnek közösségeink. A szabadság, az egy jog, hogy az új elképzeléseinket bemutassuk” – így az Európai Politikai Információs Központ igazgatója, Gustav Blix.

A tiltakozók szerint a magyar kormány úgy támadja a civileket, mintha egyenesen a Kremlből kapott volna erre parancsot. Azt mondják, Soros Györggyel nem muszáj egyetérteni, de el kell fogadni, hogy az üzletember fontos ügyeket támogat.

„Bárkinek a világon meg kell adni a lehetőséget arra, hogy szabadon együttműködjön más emberekkel új ötletek, új elvek megismertetésében, terjesztésében, elfogadtatásában. Ehhez joga van Soros Györgynek vagy akárki másnak szerte a világon, így Magyarországon is” – jelentette ki Blix.

A levelet azzal zárják, hogy a civil szervezetek politikai ellehetetlenítése Magyarországot egy szegényebb és szomorúbb hellyé teszi.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!