2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

A kormány szerint nincs dolguk pitiáner ügyekkel

2017. április 23., vasárnap 20:26

Pitiáner ügyekkel nem foglalkoznak – ez a Fidesz-frakciószóvivő álláspontja arról, hogy egy bevándorlóként Magyarországra érkezett, állítása szerint befolyásos parlamenti baráttal is rendelkező csecsen férfi megfélemlített egy aktivistát. A kormányzati kommunikációs államtitkár sem tartja vizsgálatra méltónak az ügyet.

Egy csecsen férfi közvetítette Komáromy Gergelynek az üzenetet, hogy jobb, ha nyilvánosan bocsánatot kér a szovjet emlékmű megdobálása miatt, különben baja lehet neki és a családjának is.

„Tök jóba lettünk vele konkrétan, de az nagyon para, hogy egy ilyen videót kell csinálni, azért, nehogy valakik megtaláljanak, mert állítólag sok ilyen ember van szerinte” – mondta az aktivista.

Az LMP a nemzetbiztonsági bizottságban vizsgálná ki, milyen veszélyt jelenthet, ha csecsenek fenyegethetnek meg magyarokat a politikai véleménynyilvánításaik miatt. Szél Bernadett bízik benne, hogy a kormány is képviselteti majd magát az ülésen.

A Fidesz frakciószóvivője azonban nem tartják vizsgálandónak a történteket. „Egyéni problémákkal a frakciónk nem foglalkozik, közlekedési balesettel sem, olyan ügyekkel sem, amikor valaki valakinek a zsebéből kiveszi a pénztárcáját, a meccsen szidják a bírót, vagy megfenyegetnek valakit. Ez nem a mi dolgunk, nem a Fidesz-frakció dolga, ilyen kérdéssel nem szoktunk foglalkozni” – mondta Halász János.

A kormányzatnak nincs feladata a csecsen férfi ügyében – ez a  kormányzati kommunikációért felelős államtitkár véleménye. Tuzson Bence a megfélemlített aktivistának azt tanácsolta, tegyen feljelentést.

„Magyarországon minden magyar állampolgárt meg kell védeni, a magyar hatóságoknak is ez a kötelességük. Úgyhogy ha valaki úgy érzi, hogy, miként ez a sajtóban elhangzott, az ő véleményét befolyásolták, és nyomást gyakoroltak rá, bűncselekményt követtek el vele szemben, akkor meg kell tenni természetesen a megfelelő feljelentéseket, hiszen a bűncselekmény minden esetben bűncselekmény” – mondta Tuzson Bence.

Az LMP társelnöke szerint a kormány Putyin parancsára próbálja bagatellizálni az orosz módszereket alkalmazó csecsen férfi ügyét, aki korábban a Lánchíd Rádiónak azzal dicsekedett, hogy számos befolyásos barátja van Magyarországon. A Magyar Nemzet azt derítette ki, hogy a bevándorlóként Magyarországra települt üzletember egy olyan kereskedelmi cégnek volt a vezetője Magyarországon, amelyben társtulajdonos egy kormányzati tendereken is nyerő ügyvéd.

„A kormány, mivel Putyin zsebében van, elkezdett úgy viselkedni, úgy nyilatkozni, ahogy Putyin érdeke kívánja. Ezért fogalmaztam úgy, hogy a Fidesz tele van orosz ügynökökkel, és nem tudhatjuk biztosan, hogy melyik ország érdekében nyomják a gombot a parlamentben” – fogalmazott az Szél Bernadett.

A nemzetbiztonsági bizottság szerdán ülésezik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!