2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A kormány sok kérdésben egyetért Sorossal

2017. szeptember 23., szombat 16:11, frissítve: szombat 18:22

Völner Pál államtitkár ugyanakkor úgy gondolja, a kormány nem a Soros-tervet hajtja végre.

Elismerte az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, hogy több, a menekültügyet érintő kérdésben is hasonlóan gondolkodik a magyar kormány és Soros György. Völner Pál a Hír TV kérdésére azt mondta: a menekültstátuszt kapott emberek befogadásával és az erős európai határőrizettel a kormány is egyetért. Ezek a gondolatok az amerikai milliárdos befektető 2015 és 2016-ban írott tanulmányainak fő gondolatai, ahogyan az is, hogy kizárólag önkéntes alapon történhet a menekültek befogadása.

Völner Pál ugyanakkor úgy gondolja, hogy az egyetértés, illetve az elképzelések hasonlósága nem azt jelenti, hogy a magyar kormány is a Soros-tervet hajtja végre, vagyis éppen azt, amely ellen nemzeti konzultációt indít.

„Természetesen Soros György mondhat olyat is, ami a magyar kormányzat álláspontját is tartalmazza, de azok a kérdések, amelyeket én felvetettem, azok éles ellentétben állnak ezzel, ezeket nem vagyunk hajlandóak elfogadni, akkor sem, ha a Bizottság útján akarja érvényre juttatni őket” – jelentette ki az államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!