2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

A kormány csak el akarja terelni a figyelmet?

2016. március 10., csütörtök 09:35, frissítve: csütörtök 10:44

A nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke szerint elképzelhető, hogy a válsághelyzet kihirdetésével a március 15-i pedagógustüntetésről terelné el a figyelmet a kormány.

Molnár Zsolt azt is lehetségesnek tartja, hogy a kormánynak van olyan információja a Balkánon rekedt migránsokról, amely indokolja a rendkívüli intézkedést – azt azonban még nem osztotta meg a testülettel.

„Lehetséges, hogy a kormány tud valamit, ami változásokat okozhat a Balkánon, különösen Macedóniában, ahol feltorlódott 15-20 ezer menekült. Ők Németország felé jó eséllyel Magyarországot használják tranzitországnak, különösen a Szlovéniában bekövetkezett változás miatt. Ha így van, azt viszont elhallgatta a kormány. A másik lehetőség, hogy közeledik március 15-e, készül a pedagógustüntetés, és figyelemelterelésnek használja kommunikációs szempontból a kormány, hogy a nemzeti ünnepen ne az elégedetlenség látszódjon, de az is lehetséges, hogy valójában az érdemi intézkedéseket kívánják elfedni. Magyarország nincsen felkészülve egy második menekülthullámra” – mondta Molnár Zsolt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!