A kormány átveri a családokat a szocialisták szerint

KK, 2017. augusztus 7., hétfő 19:06, frissítve: hétfő 19:56
Az MSZP az állítja, hogy átverte a kormány a családokat, amikor dupla családi pótlékot ígért az iskolakezdésre. A szocialisták a pluszpénz kifizetését követelik. A családi pótlék utalási rendszerét az elmúlt években úgy alakították át, hogy az iskolakezdés és a karácsonyi időszak előtt hamarabb utalják a következő havi összeget.

Részletre kínál iskolatáskát az egyik hipermarket. És ez csak egyetlen tétel, amire szükség van az iskolakezdéshez.

– Nem tudom még, hogy mit kell összeszednem, de haladunk szépen.
– Megkérdezhetem, mi van a listán? Elég hosszúnak tűnik…
– Rengeteg minden. Hála Istennek, sok minden megvan tavaly-tavalyelőttről, haladunk szépen – fogalmazott egy anyuka a Hír TV-nek.

A vásárlók többsége tízezrekkel számol. A kormány a családi pótlék megduplázásával segítene a családoknak. Helyesebben azzal, hogy a szeptemberi utalást augusztus végére időzítik.

„A családi pótlék folyósítását úgy alakítottuk át, hogy most augusztusban kétszer is fognak a családok családi pótlékot kapni: egyszer a rendes időpontban, augusztus elején, a következő napokban, másodszor pedig augusztus végén, tehát még az iskolakezdés előtt” – közölte július végén Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Az MSZP politikusa szerint hiába módosították a kifizetés dátumát augusztusra, a kormány hazudik, amikor duplázásnak nevezi az előre hozott utalást. „Az, aki így tudja a magyar családokat és gyerekeket átvágni, szimplán mondhatom azt: egyenlő a nullával. A Magyar Szocialista Párt részéről követeljük, ha már a kormány bejelentette, a dupla családi pótlék kifizetését. Követeljük, hogy ne hazudozzanak tovább, és ne verjék át a magyar gyerekeket és családokat” – fogalmazott hétfő sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő.

A családi pótlék összege két gyerek után havi huszonhatezer forint.

„Most jól jön, hogy be tudjunk vásárolni, merthogy két gyerek van, de valószínű, hogy később hiányozni fog: hogy számítok rá, és mégsem jön. Ez most attól függ, honnan nézzük” – fogalmazott egy másik anyuka.

Ha kormány nem fizeti ki a plusz egyhavi juttatást, az MSZP politikusa törvénymódosítást kezdeményez.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés