2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

A kormány tiszta, az alapítvány a ludas, a szülők meg oldják meg?

2017. augusztus 14., hétfő 21:45, frissítve: kedd 11:51

Kizárták a sajtót a hódmezővásárhelyi Táltos Tehetséggondozó Iskola átmeneti bezárása miatt összehívott szülői értekezletről.

Az intézménybe sajátos nevelési igényű gyermekek járnak, az épület olyan rossz állapotban van, hogy felújítása nem halogatható. A iskolát egy alapítvány tartja fenn, a tanárok többségét elbocsátották, a diákokat várhatóan más iskolákban helyezik el.

„A kormányhivatal embere jó magyar szokás szerint folyamatosan hárít, jogszabályok mögé bújik. Mikor megkérdeztem tőle, hogy írásban javasolta-e az alapítványnak, hogy ezt az utat válasszák, hogy nem bezárják, hanem kérjenek segítséget, mondta, hogy miért kellett volna javasolnia. Tehát ő kikérte magának, neki nem kell javasolnia megoldást. Legyünk jóhiszeműek. Kivárta, míg balfék módon az alapítvány bezárja az iskolát, majd utána akar megoldást. Tehát semmilyen pro aktivitást, semmilyen előrelépést nem tettek. És folyamatosan mellébeszélt és hárított. Tehát nem érezzük a segítő szándékot. A másik furcsa ok, hogy a város részéről senki nincs, az önkormányzat részéről. Hisz az önkormányzat is vastagon érintett ebben a történetben. Szóval ez nekünk inkább egy kicsit arról szólt, hogy a kormány, az tiszta, az alapítvány a ludas. A szülők meg oldják meg, ahogy tudják” – fogalmazott az egyik szülő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!