2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

„A kórházak állapota siralmas, nem épp olimpiára vágyom”

2017. február 27., hétfő 15:04, frissítve: hétfő 15:47

Az olimpiáról szóló népszavazásról és a paksi atomerőmű bővítéséről is szó volt napirend előtt a parlamentben. Míg a szocialisták a pályázat visszavonását és a kormány megfutamodását kérték számon a népszavazás elől, a Jobbik az ötkarikás játékokra szánt pénzek elosztására várt választ.

„Látható, hogy a miniszterelnök sarokba szorítható, ne várjunk 2018-ig” – a vasárnapi boltzár után ismét a gyávaságát bizonyította a kormány, amikor megfutamodott az olimpiáról szóló népszavazás elől a szocialisták szerint.

„A miniszterelnök úgy fogalmazott, komoly szégyentől és lejáratástól mentettük meg az országot. Tisztelt képviselőtársaim, mi lett volna a komoly szégyen? A népszavazás? Hogy kiderülhetett volna, hogy az emberek nem állnak a kormány oldalán? És ki lett volna lejáratva egy népszavazás után?” – tette fel  kérdést Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

A szocialisták támogatják a paksi atomerőmű bővítéséről, az atomenergiáról kezdeményezett népszavazást is – tette hozza az MSZP-s frakcióvezető.

„Bár most itt ön nem kért bocsánatot, azért azt szeretném elmondani, hogy Botka Lászlónak igaza van, van miért bocsánatot kérnie az MSZP-nek” – a szocialisták kormányzásuk időszaka alatt megnövelték az államadósságot, iskolákat zártak be és fizetőssé tették volna az egészségügyet – válaszolt a propagandaminiszter helyettese. Dömötör Csaba azt hangoztatta, a baloldal semmit sem tanult, újra megroppantaná a középosztályt.

„Ezek a tervek, ezek a baloldali tervek borzasztóak, felérnek egy hátba szúrással, az MSZP megint úgy szúrná hátba az országot, ahogy hátba szúrták az olimpiai pályázatot, ezt nem fogjuk engedni, és kettős erővel fogunk küzdeni Magyarország további erősödéséért” – jelentette ki Dömötör.

A Jobbik az olimpiai pályázat visszavonásával felszabaduló források elosztását kérte számon, mivel a kancelláriaminiszter korábban arról beszélt, hogy ha nem kellett Budapestnek az ezer milliárd forint fejlesztési forrás, akkor azt majd a vidékre költik.

„Én úgy gondolom, hogy ez nyit egy olyan lehetőséget, amely ezt a pénzt nem területi alapon, nem valakiknek a kárára és valakiknek a javára, hanem mindenki javára fordítandóan lehet felhasználni, például az oktatásügyre vagy akár az egészségügyre” – mondta a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A jobbikos képviselő múltjával foglalkozott és az SZDSZ-hez hasonlította Lukács László Györgyöt konkrét válasz helyett a szaktárca államtitkára.

„Korábbi életében szívesen foglalkozott azzal, hogy külföldre juttassa az orvosokat, és kicsit hasonlított ebben az SZDSZ-re, hiszen abból akart jól élni, ami a magyar egészségügynek rosszat tett, ők a privatizációval akarták megtenni ezt, önök pedig a magyar orvosok külföldre juttatásával” – emlékeztetett Rétvári Bence parlamenti államtitkár.

„A kórházak állapota siralmas, nem épp olimpiára vágyom” – az olimpiáról szóló népszavazás aláírásgyűjtésén elhangzó érveket sorolta az LMP-s képviselő. Schmuck Erzsébet azt is mondta, a paksi atomerőmű beruházást az emberek legalább olyan fontosnak tartják, mint az ötkarikás játékokat, van, aki ott is az eladósodástól, más pedig az orosz befolyás növekedésétől tart.

„A kormány azért nem akar népszavazást Paks ügyében sem, mert tudja, hogy veszítene, az LMP minden lehetséges jogi és politikai eszközt be fog vetni azért, hogy a paksi beruházásról ne Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin döntsön egy lefüggönyözött tárgyalószobában, hanem a magyar emberek” – így Schmuck Erzsébet.

A paksi atomerőmű bővítése a rezsicsökkentés garanciája – válaszolt a propagandaminiszter helyettese, aki a referendumról annyit mondott: népszavazást arról lehet tartani, amit a jogszabályok engednek és aminek kellő társadalmi támogatottsága van.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!