2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A Klik mintájára alakítanák át a teljes államigazgatást?

2016. február 4., csütörtök 15:37, frissítve: csütörtök 18:06

A Klik mintájára alakítaná át a kormány a teljes magyar államigazgatást – állítja a Jobbik egy birtokukba került belügyminisztériumi tanulmányra hivatkozva.

A tanulmány szerint a kormány arra készül, hogy egy központi informatikai rendszer segítségével az ellenőrzése alá vonja az önkormányzatok gazdálkodását is. Az egységesített ügyvitel nemcsak a helyhatóságok szorosabb pénzügyi ellenőrzését tenné lehetővé, hanem azt is, hogy a 2018-as választások után a feleslegessé váló helyi hivatalokat megszüntessék.

A Jobbik úgy véli, az önkormányzati önrendelkezés a tétje az átalakításnak. „Gyakorlatilag minden döntéshez, pénzügyi döntéshez, gazdasági döntéshez, bármilyen döntéshez, amihez jelenleg most még az önkormányzatok döntési szabadságukon belül szabadon hozzáférhetnek, hozzájuthatnak, azt csak ellenjegyzés útját tehetik majd meg. Úgy gondoljuk, hogy ez az 1990 után kiépült önkormányzati rendszer fogja megsínyleni, amelynek az alapja az önrendelkezés” – véli Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!