A kisebb keresetűek alig fogják érezni + Videó

BL, 2012. május 3., csütörtök 11:11, frissítve: csütörtök 15:24
A kormányzat úgy alakítja adópolitikáját, hogy az kevésbé terhelje a kisebb keresetűeket – mondta Rogán Antal szerda este a Hír TV Rájátszás című műsorában.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese kifejtette: az egy főre eső pénzügyi spekulációs illeték egy hónapban átlagosan 200 forint körül alakul majd. „Az átlagfizetés az ugye bruttó 220 ezer forint, ebből a nettó 140 800 forint. És bárhogy is nézem, ugye nem lehet elkölteni ugyanazt a pénzt kétszer. Nem hiszem, hogy egy átlagembernek a pénzügyi spekulációs illetékre vonatkozó terhelése egy hónapban nagyon meg tudná haladni a 200 forintot” – fogalmazott a politikus.

Rogán Antal elmondta: lehetett volna olyan alternatívát választani, amit az IMF Romániában is javasolt, hogy csökkenjenek a nyugdíjak, vagy a közszolgák bére. Mint a politikus kiemelte: „ha ezt az utat követné a kormány, az gyakorlatilag azt jelentené, hogy a Széll Kálmán-terv 340 milliárdját ha be akarnánk szedni, körülbelül 18 százalékkal kellene csökkenteni a közszolgák bérét, 16 százalékkal pedig a nyugdíjakat”. Ezt az utat a Fidesz nem támogatja. Így a válságadókat másféle intézkedésekkel kell kiváltani – tette hozzá. „Szerintem egyértelműen látszik, hogy érdemesebb inkább olyan intézkedések irányába elmenni, amelyek lényegesen kevésbé terhelik az átlagembert” – mondta Rogán Antal.


Mint arról beszámoltunk, arra kérte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Fidesz–KDNP-frakciószövetséget, hogy még a parlament nyári szünete előtt fogadják el a jövő évi költségvetés sarokszámait és az adótörvényeket. A kormányfő ezt újságíróknak mondta Budapesten, a Fidesz–KDNP frakcióüléséről távozóban. Szólt arról is, támogatja, hogy megmaradjon a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó, a tervezett tranzakciós illetékről pedig azt mondta, azt a pénzintézetek fizetik majd.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés