2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

A kerekasztal kiszélesítését követelik

2016. február 9., kedd 21:07, frissítve: kedd 21:07

A köznevelési kerekasztal kiszélesítését követelik az ellenzéki politikusok. A pártok szerint szakértők véleményére is szükség van. Az MSZP parlamenti vitanapot kezdeményez a közoktatás helyzetéről.

Az MSZP nem teljesen elégedett a köznevelési kerekasztal mellett elért eredményekkel, ezért parlamenti vitanapot kezdeményez.

„Azt javaslom Önöknek, hogy szüntessék meg a Kliket. Azt javaslom, hogy számolják fel intézményesen mindazt, ami maga a probléma, mert nemhogy megoldani tudta volna az egyébként valóban létező gondokat, hanem önmaga nőtte ki magát problémává” – fejtette ki Hiller István országgyűlési képviselő a kulturális bizottság ülésén.

Az LMP szerint a kormány csak saját magával egyeztetett. „Olyan szervezetek lettek erre meghíva, hogyha egy kis képzavarral élhetek, akkor egy nagyon egyoldalú kerekasztal volt, hiszen akik meg lettek erre híva, azok barátok, családtagok úgymond” – fogalmazott Ikotity István.

Az Együtt kiszélesítené a kerekasztal résztvevőinek körét. „Azt gondolom egyébként, hogy az oktatáspolitikával foglalkozókat is be kellene vonni, ha egyszer nemzeti konszenzusra akarnánk törekedni” – mondta el Szabó Szabolcs.

„Talán egy parlamenti bizottságot nem kellene összekeverni egy szakmai kerekasztallal, és egy parlamenti bizottság vitáit oda exportálni a lehető legnagyobb károkat okozná” – reagált Pósán László, a Fidesz képviselője.

Hoffmann Rózsa sem bővítené a férőhelyeket. Az egykori köznevelési államtitkár védelmébe vette a Nemzeti Alaptantervet és több pontban is bírálta a Herman Ottó Gimnázium levelét.

Madarász Péter még Hoffmann Rózsától vette át igazgatói kinevezését. „Azóta nagyon-nagyon sokszor úgy érzem, hogy nem tudom megvalósítani azt a sokat és azt a többet, amit várnak a Herman Ottó Gimnáziumtól akár a szülők, akár a gyerekek és akár az oktatás irányítói sem, mert olyan szűkre lett szabva az a terület, ahol mozogni lehet, hogy ez képtelenség” – fogalmazott a Herman Ottó Gimnázium igazgatója.

Az igazgató hozzátette, bízik abban, hogy a jövőben érdemi változtatásokra is sor kerülhet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!