2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

A katonák is kapnak Erzsébet-utalványt karácsonyra

2016. december 15., csütörtök 16:04, frissítve: csütörtök 18:18

A katonák is kapnak Erzsébet-utalványt karácsonyra – 42 ezer forint értékben. Simicskó István Hódmezővásárhelyen, a Zrínyi Miklós laktanyában tartott állománygyűlésen azt is mondta, mindent megtesznek azért, hogy a határt védő rendőrök és katonák legalább az ünnep egyik felét otthon tölthessék.

Simicskó István a vezérkari főnök társaságában látogatta meg karácsony előtt a magyar–szerb határon szolgáló honvédeket és rendőröket Hódmezővásárhelyen.

„Folyamatosan erőt kell felmutatnunk, a biztonságunkat garantálni kell ilyen módon is. A határvédelmi rendszert kiépítettük, a kerítés stabil, a határzár stabil. Nyilván folynak ugyanúgy az emberséges, nemzetközi szabályokat messzemenőkig betartó menekültügyi eljárások, mint ahogy eddig is, de a katonáinknak, rendőreinknek továbbra is jelen kell lenni. Az, hogy milyen mértékben, milyen erőt felmutatva, ez mindig nagy kérdés. Nyilván igazodunk és alkalmazkodunk mi is a jelenségekhez, titkosszolgálati információk is rendelkezésre állnak. tehát hogyha újabb nagyobb nyomás nehezedik, akkor tudjuk fokozni és növelni az erőket” – nyilatkozta a honvédelmi miniszter.

A vezérkari főnök egy tízéves tervet vázolt fel, amelyben a felszerelés és a fegyverzet fejlesztése mellett további illetményemelés is szerepel.

„A légi szállítási képességeknek az erősítése, vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy a különböző hazai feladatokban egy korszerűsítés, hiszen technikai eszközeink is, mint amit napjainkban sokat lehetett hallani, ezek az An–26 szállító repülőgépek 40-42 éves technikai eszközök. megbízhatóak, de a kihordási idejük lejárt, tehát kell egy korszerűbb, modernebb” – mondta Benkő Tibor vezérkari főnök.

A hódmezővásárhelyi állománygyűlésen részt vett az a 61 osztrák katona is, akik november eleje óta segítenek a határvédelemben a magyaroknak.

„Az együttműködés nagyon fontos a két ország katonasága között. A mi századunk egy speciálisan képzett egység, itt most mi a határra vezető utakat építjük, hogy a magyar járművek gyorsabban tudjanak közlekedni. Így tudunk segíteni” – jelentette ki Jürgen Gruber, az osztrák küldöttség helyettes parancsnoka.

A Honvédelmi Minisztérium sport-, illetve kiképzőeszközöket adományozott a laktanyának. A Magyar Honvédség tagjai 42 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!