2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

A kajak-kenu központot is letarolta a vihar

2015. július 10., péntek 11:06, frissítve: szombat 12:34

Hárommilliárd forintos kárt okozott a szerdai vihar, a válogatott kajak-kenusok hajói is összetörte.

40 millió forintos kárt okozott a csepeli kajak-kenu központban a szerdai vihar. A szövetség tájékoztatása szerint több versenyhajót és épületet megrongált a viharos szél. Többek közt az Európa Játékokat megnyerő Dudás Miklós és a férfi kajaknégyes hajója is használhatatlanná vált. A szövetség közölte: egyik versenyző felkészülése sincs veszélyben, a viharkárt pedig várhatóan kifizeti a biztosító.

Közben folyamatosan érkeznek a kárbejelentések a szerdai vihar miatt. A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint összesen hárommilliárd forintos kárt okozhatott az ítéletidő – a becslések alapján akár a 20 ezret is elérheti a kárbejelentések száma. Általában 50 és 170 ezer forint közötti károkat jelentenek, de sok nagyobb, milliós nagyságrendű esetről is tudnak. A biztosítók megerősített telefonos szolgálattal várják a bejelentéseket.

A leggyakoribb kár egyértelműen a viharkár, de emellett jégverés, illetve villámlás okozta károkról is érkeztek bejelentések. A vihar okozta károk közül a leggyakoribb a tetősérülés és a tetőmegbontás volt, illetve a fakidőlés miatt az ingatlanokban és a gépjárművekben keletkezett kár. A leginkább érintett területek egyértelműen a főváros, illetve Pest, Veszprém, Vas, valamint Fejér megye. Ha a településeket nézzük, akkor a főváros mellet még Székesfehérvár, illetve Érd volt igen erősen érintett – tájékoztatott Gilyén Ágnes szóvivő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!