2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

A jobbikos képviselő nekiment a szerinte sátánista zenekarnak

2017. szeptember 22., péntek 23:08, frissítve: kedd 15:29

Metálkoncert ellen tiltakozott egy jobbikos képviselő Kecskeméten, szerinte ugyanis a zenekar sátánista jelképeket használ. Az együttes szerint nincs szó arról, hogy keresztényeket gyaláznának. A koncertet végül megtartották.

Az Apey & the Pea zenekar fellépése ellen tiltakozott a kecskeméti Jobbik elnöke. Radics Tivadar a Facebookon lépett fel az ellen, hogy a zenekar koncertezhessen a városi klubban, amely egykor zsinagóga volt. Szerinte az együttes által használt szimbólumok, mint a pentagram vagy a kecskefej, sértik a keresztények érzékenységét.

„Nagyon súlyos kettős mérce az, amikor egy nemzetirock-együttest nem engedünk fellépni a Technika Házában, ugyanakkor egy sátánista, a keresztény vallást erősen gyalázó zenekart pedig engedünk. Nem értem, hogy azok a szervezetek, azok a személyek, akik tiltakoztak a nemzetirock-együttes fellépésével szemben, most miért nem tiltakoznak” – mondta a képviselő.

Az Apey & the Pea zenekar pedig azt nem érti, hogy 2017-ben hogyan merülhet fel egyáltalán, hogy egy koncertet betiltsanak. A vádakat méltatlannak tartják, mivel a legtöbb metálzenekar hasonló jelképeket használ.

„Vannak szimbólumok, mint a fordított kereszt, a pentagram és a kecskefej, ami egyébként könnyen összetéveszthető azzal, hogyha valaki sátánista. De egy nagyon fontos dolog mellett ne menjünk el: ezek a szimbólumok, gegek, pentagramok, akár fordított kereszt, nevezzük a nevén, egész egyszerűen ahhoz a szubkultúrához, amelyet mi képviselünk, szervesen hozzátartozik, de az nem azt jelenti, hogy mi sátánisták vagyunk, mert nem vagyunk azok” – fejtette ki Makai László, a zenekar dobosa.

A koncertet végül csak úgy tarthatta meg az együttes, hogy sem pólót, sem cd-t nem árulhatott Kecskeméten.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!