2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A Jobbik visszaragasztja a plakátjait

2017. október 1., vasárnap 15:11, frissítve: vasárnap 22:32

Elkezdte visszatenni a plakátjait a saját hirdetőfelületeire a Jobbik Egerben. A párt által kihelyezett hirdetményeket – a plakáttörvényre hivatkozva – rendőri biztosítás mellett pénteken távolították el a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársai. Mirkóczki Ádám szerint törvénytelenül, mert a reklámfelületek magántulajdonba kerültek.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője még pénteken keveredett vitába Egerben a városgondnokság egyik munkatársával, amikor kormányhivatali utasításra rendőrségi segítséggel tépték le a Jobbik plakátjait. A párt szerint mindezt törvénytelenül tették, mivel a saját tulajdonukban lévő felületekre helyezték ki üzeneteiket. A megyei kormányhivatalok azonban máshogy látják, és a plakáttörvényre hivatkozva leszedetik a plakátokat.

Vasárnap újra az ellenzéki párt hirdetéseit ragasztották ki a hevesi megyeszékhelyen. Mirkóczki Ádám szerint mivel a hirdetőtáblák a párt tulajdonában vannak, jogszerűen használják azokat.

„A Fidesz és Orbán Viktor nem enged megjeleníteni olyan üzenetet most már a köztereken sem, amely ellentétes az övével, mi pedig úgy vagyunk vele, hogy ez Eger, nem Phenjan, és Magyarország, nem pedig Észak-Korea. És természetesen azokat a reklámeszközöket, amelyek a mieink szeptember 19. óta, igenis használni fogjuk a Jobbik kampányára, politikai üzeneteire, ez ellen a Fidesz és egyetlen hatóság sem tud tenni semmit” – mondta a jobbikos politikus.

Lázár János csütörtökön azonban egyértelművé tette, hogy a kormányzati szervek bíróságra viszik a Jobbik-plakátok ügyét. „A kormányhivatalok a plakátok megjelenésének időpontja előtt semmiféle tájékoztatást és bejelentést nem kaptak arra vonatkozóan, hogy a plakáthelyek kinek a tulajdonát képezik, a hirdetések ki által lettek feladva, és kinek az érdekében jelentek meg. Semmit, nullát. A kormányhivatali vezetőknek pedig nem az a dolguk, hogy több ezer plakátról kitalálják, éppen melyik kié, kinek az érdekében rakták ki, ki viseli a jogi felelősséget. A kormányhivatalok alkalmazták a törvényt, és majd a bíróság eldönti, hogy jól alkalmazták-e” – mondta a kancelláriaminiszter.

A Jobbik 1100 plakáthelyet vásárolt meg országszerte. A párt a választási kampány során mindvégig szeretné ezeket használni. Mirkóczki Ádám hozzátette, hogy ha lefestik, megrongálják, letépik a plakátjaikat, minden esetben rongálás miatt fognak feljelentést tenni.

Az ellenzéki párt a plakátokat önerőből vásárolta részletfizetési konstrukcióban. Hogy pontosan mennyit fizetnek a felületekért, azt nem árulták el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!