2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

A Jobbik váltja a Fideszt?

2015. október 14., szerda 07:05, frissítve: szerda 08:43

Tart attól Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a Fidesz váltópártja 2018-ban a Jobbik lesz. Apáti István alelnök szerint ezért támadta tavasszal a kormányfő az egyre erősödő radikális pártot egy zárt budapesti rendezvényen.

A Bibó Kollégiumban elhangzott, és a 444.hu által kiszivárogtatott elemző beszédében Orbán Viktor azt is mondta: az őt a miniszterelnöki székben követőnek bírnia kell majd a folyamatos karaktergyilkossági kísérleteket. A Jobbikról pedig úgy vélekedett, hogy az harcos csapat, de a választási eredményei alapján nem lesz többre képes, mint a 30-as években a nyilasok.

„Emlékeztetném Orbán Viktort arra is – és egyben felkérném arra, hogy legyen szerényebb –, hogy 2006-ban a két választási forduló között kétségbeesetten szaladgált egy kalapos asszony után, aztán két dolgon csodálkozott. Azon csodálkozott, hogy Dávid miatt leáldozott a csillaga, és aztán még azon is csodálkozott, hogy alulról kellett szagolnia az ibolyát. Úgyhogy, a miniszterelnök urat egy kicsit hosszabb távú memóriájának az aktiválására, több szerénységre és a politikai ellenfél minimális tiszteletére szólítanám fel, annak a tiszteletkultúrának a jegyében, amit ő sokszor szavakban meghirdet” – fogalmazott a Jobbik alelnöke, Apáti István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!