2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

A Jobbik tanácsa a Fidesznek

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 08:26, frissítve: csütörtök 13:04

Ha a magyar kormány tart attól, hogy Brüsszelben elzárják az uniós csapokat, akkor csatlakozzon az Európai Ügyészséghez - ezt javasolja a Jobbik EP-képviselője. Balczó Zoltán szerint az Európai Unió csak azt akarja elérni, hogy Magyarországon megfelelően használják fel az uniós forrásokat.

A képviselő Reggeli Járat című műsorunkban azt mondta: a régióból egyedül Lengyelország és Magyarország nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez.

Ha Magyarország és Lengyelország magára veszi ezt, akkor egyszerű a megoldás, mert csatlakozni kellene az ügyészséghez, amelyet húsz ország létrehozott, és a mi régiónkból egyedül Lengyelország és Magyarország nem csatlakozott. Egyébként ha szankció következik be, az nem közvetlenül a pénzcsapok elzárását jelentené, hanem az állami nagyberuházások esetén lenne csökkentés, és a pénzt az egyéb területekre közvetlenül az EU irányítaná - mondta el a képviselő.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Magyarország továbbra sem hajlandó csatlakozni az Európai Ügyészséghez - ezt Orbán Viktor mondta az ATV-nek a Fidesz frakció alakuló ülése előtt.

A miniszterelnök azt hangoztatta, hogy Magyarország kész a jogállamiságról tárgyalni Brüsszellel. A kormányfő arra a javaslatra utalt, hogy Brüsszel pénzt vonna el azoktól a tagállamoktól, amelyek intézkedései sértik a jogállamot.

A kormányfő kitért az Európai Néppárt vezetőivel folytatott brüsszeli megbeszélésére is, azt mondta: a Néppártot erősíti a Fidesz, ezért szó nincs arról, hogy bármilyen okból kitennék őket a pártcsaládból.

- Jó napot kívánok miniszterelnök úr, megkérdezhetem mit szól Juncker tegnapi bejelentéséhez?

- Készen állunk ennek megtárgyalására.

- Csatlakozik a magyar kormány az Európai Ügyészséghez?

- A magyar alkotmány szerint az ügyészség szuverenitás kérdése.

- Tehát ez a jövőben sem lesz tervbe véve... Szó esett arról, hogy a Fidesz távozzon a Néppártból vagy ez szóba sem került?

- Ellenkezője, hogyan tud a Fidesz részt venni az európai parlamenti választási kampányban úgy, hogy a Néppárt győzni tudjon.

- A CEU feltétele, hogy problémamentes legyen az önök együttműködése?

- Magyarországnak senki semmilyen előfeltételt nem szokott szabni.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!