2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

A Jobbik megadóztatná Orbán „szotyolabarátait”

2017. március 18., szombat 12:45, frissítve: szombat 15:40

Földesúradót vezetne be a Jobbik a 2018-as kormányváltás után – közölte Vona Gábor pártelnök budapesti sajtótájékoztatóján.

Az adót 2002-ig visszamenőleg alkalmaznák, és az évi 300 millió forint feletti vagyongyarapodásra terjedne ki. A bevételt – a többi között – az egészségügy fejlesztésére és a kis- és közepes vállalkozások forráshoz juttatására használnák fel.

„2018-tól egy olyan különadóra van szükség, amely az elmúlt hét-nyolc évben látható, tapasztalható igazságtalan vagyonnövekedést tereli vissza a közteherviselés medrébe. Itt már nem a külföldi bankokról és a multikról van szó, hanem a hazai földesurakról. Hiszen a szocialisták helytartói kormányzása után most a Fidesz földesúri kormányzásának vagyunk tanúi, illetve vagyunk az elszenvedői. Mondhatnám úgy is, hogy Orbán Viktornak és szotyolabarátainak a körét kell visszavezetni a közteherviselés keretei közé. Erről szól a földesúradó bevezetése, amelynek a fókusza a 300 millió forint éves vagyon feletti vagyonosodásra terjedne ki, viszont 2002-ig visszamenőleg” – fejtette ki a pártelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!