2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A Jobbik jelöltje a legesélyesebb ellenzéki Miskolcon

Hír TV

2018. március 8., csütörtök 08:00, frissítve: csütörtök 15:16

Jakab Péter népszerűsége közelít a legjobban a Csöbör Katalinéhoz a Borsod megyei 1-es körzetben. A Közös Ország Mozgalom felmérésének eredményei a Hír TV Online-on!

A Jobbik jelöltje a legesélyesebb ellenzéki jelölt Miskolcon, legalábbis a Közös Ország Mozgalom felméréséből az derült ki, hogy Jakab Péter népszerűsége közelít a legjobban a Csöbör Katalinéhoz a Borsod megyei 1-es körzetben. A Hír TV Online által megszerzett kutatás szerint Jakab Péter egymaga 48 százalékot szerezne a fideszes jelölt ellen, és még akkor is lőtávolban lenne, ha csak a DK-s Debreczeni József, illetve az LMP-s Csoma László lépne vissza a javára. Ha a Közös Ország weboldalán közölt indirekt becslésnek megfelelően a jelenleg még bizonytalanok is dönteni tudnának, akkor Jakab már 49 százalékot érne el a Fidesz jelöltjével vívott párharcban. A Jobbik politikusa emellett akkor sem lenne reménytelen helyzetben, ha az Együtt jelöltje, Juhász Jánosné vagy a momentumos Szopkó Tibor szállna ki a versenyből. Kiderült, Jakab Péter csupán akkor nem lenne a legesélyesebb ellenzéki jelölt, ha ő maga lépne vissza. Második helyen Debreczeni futna be, aki egy az egy ellen 44 százalékkal maradna alul Csöbör Katalin ellen. Csoma László egyedül 40 százalékot kapna, míg Juhászné és Szopkó 33 százaléknyi szavazatot zsebelne be.

 

A közvélemény-kutatás szerint, ha csak Jakab lépne vissza Debreczeni javára, akkor a DK-s politikus 26 százalékot szerezne, míg Csöbör 48-cal húzná be a körzetet. Fordított helyzetben Jakab 34-42 arányban maradna alul a fideszes jelölttel szemben. Ha minden jelölt indulna, akkor Jakab Péter 29 százalékot kapna, Debreczeni József 18, Csoma László pedig 9 százaléknyi voksot gyűjtene. Szopkó Tibor 3, Juhász Jánosné pedig 2 százalékkal végezne.

Az adatfelvétel február 3 és február 22 között zajlott le, 1000 véletlen mintavétellel kiválasztott megkérdezett személyes, otthonukban történt megkérdezésével. A terepmunkát a Közös Ország Mozgalom megbízásából a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. végezte. A részletes elemzést ide kattintva találja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!