2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A Jobbik és az MSZP megtartja, a DK viszont nem

2016. április 30., szombat 12:26, frissítve: szombat 16:52

Anyagi okokra hivatkozva nem tart majálist a DK vasárnap a Városligetben. Gyurcsány Ferencék szerint a főváros politikai okokból emelte a területbérleti díjat a háromszorosára.

Varju László, a párt alelnöke azt mondta: Gyurcsány Ferenc az egyik szakszervezet meghívásának tesz eleget a fővárosban, de több településen is tartanak rendezvényeket a helyi szervezetek. „A Fővárosi Önkormányzat mindent megtett azért, hogy a kis pártok lehetőségét jelentősen szűkítse, a megemelt területhasználati díj miatt ebben az évben nincs lehetőségünk arra, hogy mindezt megfizessük a fővárosnak, ezért az előbbi módszert választottuk, és így leszünk jelen a majálison” – közölte a DK alelnöke.

Az MSZP viszont megtartja rendezvényét: a Városligetben a párt elnöke, Tóbiás József mellett beszédet mond az újra megválasztott budapesti elnök, Kunhalmi Ágnes és Zugló PM-es polgármestere, Karácsony Gergely is.

A Jobbik az idén is a Hajógyári-szigeten tartja kétnapos rendezvényét, a kormánypártok pedig nem ünneplik meg május 1-jét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!