2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

A holokauszt áldozataira emlékezett az Élet menete

2017. április 16., vasárnap 15:48, frissítve: vasárnap 17:37

A rasszizmus ellen és a békés együttélés mellett áll ki az Élet menete, amelyen több százezer zsidó származású áldozatról emlékeztek meg a résztvevők.

A holokauszt áldozataira emlékező, több ezer emberből álló menet a Cipők a Duna-parton emlékműtől indult, ahol a résztvevők köveket, mécseseket és virágokat helyeztek el. Az emlékséta a pesti alsó rakparton, majd a Lánchídon keresztül a Clark Ádám térre tartott.

Kis késéssel indult a több ezer fős menet, számolt be munkatársunk 15 órakor a Lánchíd pesti hídfőjétől. A Clark Ádám téren több felszólalás is elhangzott, a többi között beszédet mondott Yosef Amrani budapesti izraeli nagykövet, Aharon Tamir, az Élet Menete nemzetközi szervezet igazgatója is, de Szinetár Miklós színész is a pódiumra lépett, a résztvevők pedig találkozhattak azzal a sportolóval is – név szerint Hajdú Péterrel –, aki Budapestről a lengyelországi Auschwitzig fut majd – így kívánja felhívni a figyelmet, és tiltakozik a rasszizmus és az emberek megkülönböztetése ellen, tette hozzá a Hír TV riportere.

A menet nem sokkal délután 4 előtt ért a Clark Ádám térre, a beszédek után 17 órakor ért véget a rendezvény.

Az idén tizenötödik alkalommal megrendezett menet célja, hogy a résztvevők felekezeti és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül együtt róhassák le kegyeletüket a holokauszt áldozatainak emléke előtt, és tegyenek hitet a társadalmi szolidaritás és a demokratikus politikai kultúra mellett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!