A hitelezés megújítása lesz a következő lépés + Videó

BL, 2012. május 30., szerda 09:46, frissítve: szerda 09:55
Egy többlépcsős folyamat része lenne az állami tulajdonrész megszerzése a TakarékBankban – mondta a kormányszóvivő kedd este a Hír TV Rájátszás című műsorában.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden az InfoRádióban beszélt arról, hogy az állam így szerezne befolyást a takarékszövetkezeti rendszerben, és ezzel fel tudná lendíteni a hitelezést a lakosság megtakarításain keresztül. Így a takarékszövetkezetekkel „megegyezve, együttműködve, néhány új jogszabályt megalkotva egy rendkívül erős, stabil, a lakossághoz nagyon közel álló, számukra könnyen elérhető, sőt számukra a megtakarításokon keresztül tulajdonosi részvételi lehetőséget is kínáló pénzügyi szolgáltatói intézmény jöhet majd létre” – fogalmazott a miniszterelnök.


A Hír Televízió Rájátszás című műsorában a kormányszóvivő elmondta: a folyamat többlépcsős. „Ennek első része az volt, amikor tavaly decemberben a bankszövetséggel kötött megállapodás során a magyar kormány lehetővé tette a bankszektornak, hogy minden hitelkihelyezés-növekedést leírhasson a bankadóból. A másik az volt, amikor teljes egészében állami tulajdonba vette az export-importtal foglalkozó biztosítót és az Eximbankot, amely révén próbál szintén ilyen tőkekihelyezéseket és hitelkihelyezéseket nyújtani a hazai közép- és kisvállalkozók számára. Egy harmadik lépés lehet majd a takarékszövetkezeti rendszernek ebbe a körbe való bevonása és a hitelezés ezen keresztüli megújítása” – fogalmazott Giró-Szász András a műsorban.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés