2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Megbüntették a Hír TV technikusára támadó nőt

2016. június 28., kedd 19:02, frissítve: kedd 19:06

250 ezer forintra büntette a bíróság azt a nőt, aki a Hír TV technikusára támadt tavaly novemberben az Országos Roma Önkormányzat mohácsi közgyűlésén. Garázdasággal vádolták meg, az ítélet nem jogerős.

Az Országos Roma Önkormányzat tavaly novemberben Mohácson tartott rendkívüli közgyűlést. A szünetben az egyik képviselő lánya először a Hír TV kamerája felé ütött, majd egyik kollégánkat, a segédoperatőrt gyomorszájon vágta. A büntetőeljárást egy magánszemély feljelentésére rendelték el, az ügyészség garázdaság miatt emelt vádat a nő ellen. Az ügyész próbára bocsátást indítványozott.

„Az is aggálytalanul megállapítható, hogy a vádlott magatartása erőszakos volt, hiszen kettő ütést is megpróbált bevinni a kamerának, illetőleg a segédoperatőrnek, és nyilvánvaló, hogy e cselekmény egy nyilvános rendezvényen a televízió munkatársaival szemben alkalmas arra, hogy megbotránkozást, illetőleg riadalmat keltsen” – mondta Szabó Szilárd, a Mohácsi Járási Ügyészség ügyésze.

A bíróság 250 ezer forintra büntette a vádlottat. „A speciális prevenció érdekében mindenképpen szükséges a vádlottal szemben pénzbüntetést kiszabni, hiszen semmilyen indoka, oka nem volt arra, hogy így vezesse le a feszültségét. Úgy gondolom, hogy a mai Magyarországon igenis szükség van arra, hogy a sajtó képviselőit, ha önmagukat nem tudják megvédeni, ilyen szinten is védelmezze a jog” – fogalmazott Dombai Éva tanácsvezető bíró.

A vádlott fellebbezett, az ügyben másodfokon a Pécsi Törvényszék jár majd el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!