2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

A Hír TV stábját is igazoltatták, egy hét múlva demonstráció

2016. szeptember 14., szerda 20:13, frissítve: szerda 20:13

Környezetvédőket és újságírókat igazoltattak a Ligetvédők sajtótájékoztatóján. A Hősök terén megrendezett eseményen újabb demonstrációt jelentettek be a civilek. Szeptember 24-ére terveznek felvonulást az Andrássy úton, majd koncerteket és civil fórumot tartanak.

Rendőrök figyelték a Ligetvédők aktivistáit a Hősök terén. A civilek éppen egy újabb demonstrációról akartak sajtótájékoztatót tartani, amikor megjelentek az egyenruhások. A szervezők mellett a Hír TV stábját is igazoltatták.

A Ligetvédők több környezetvédelmi szervezettel, illetve szakemberrel összefogva a jövő hét végére terveznek újabb tiltakozást a budapesti fakivágások ellen. Három belvárosi helyszínről indulnak, és a Hősök terén találkoznak majd.

„Az elmúlt hónapokban egyértelművé vált, hogy igenis képesek vagyunk kiállni saját magunkért, a jogainkért, egymásért, a környezetünkért. Igenis képesek vagyunk összefogni, és együtt, közösen célokat elérni. Úgyhogy ennek a gondolatnak a jegyében invitálunk mindenkit szeptember 24-ére, szombatra, hogy közösen kiálljunk az egészséges természetes környezetért, a zöld fordulatért Budapesten” – jelentette be Komáromy Gergely, a Ligetvédők képviselője.

Egyebek mellett a Városliget beépítése, a budai Várnegyed kormányzati negyeddé alakítása és az Orczy park felszámolása ellen tiltakoznak. Az akcióhoz a Római-part fáit féltő Védegylet egyesület és a Levegő Munkacsoport is csatlakozott.

„A lakosság nyolcvan százaléka – ezt közvélemény-kutatás bizonyítja – nem támogatja, hogy új épületek épüljenek a Városligetben. A Városligetnek meg kell tartania a saját parkjellegét, Budapest tüdejeként kell szolgáljon a jövőben is” – nyilatkozta Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport zöldfelületvédelmi témafelelőse.

A demonstrációra több száz embert várnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!