2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

A Hír TV stábja nem talált zavartalanul üzemelő vasútállomást

2016. április 16., szombat 20:25

A magyarországi vasúti közlekedést tesztelte a Panaszkönyv stábja. Van olyan állomás, ahol a felújítások miatt fogadja káosz az utasokat, máshol életveszélyes és használhatatlan a vasútállomás. A budapesti agglomerációban pedig hiába közlekednek luxus kényelmű szerelvények, a sínpálya elavult, így a vonatok csak lassan haladnak.

A Székesfehérvári állomás Magyarország egyik legnagyobb és legforgalmasabb vasúti csomópontja, ahol uniós pénzből javában tart az építkezés. A jegypénztárak ezért konténerekben működnek.

A Székesfehérvárról a Balatonra tartó szerelvény nosztalgiajáratnak is beillene, ahogy az útba eső vasútállomások is.  A szabadbattyáni vasútállomás a kitört ablaküvegeivel csábít, Balatonfőkajáron pedig már az ablakoknak és az ajtóknak is csak a hűlt helye van. Omladozik az épület, életveszélyes.

Budapesten sem sokkal jobb a helyzet a kőbánya–kispesti vasútállomáson. A tetőszerkezet rohad, a peronhoz vezető lépcsők elkoptak. Az elővárosi vonalon modern szerelvények közlekednek, de a sínpálya elavult, így olyan lassan mennek a vonatok, mintha biciklin ülnénk. „Sajnos nagyon le van romolva a műszaki állapota ennek a szakasznak. Itt 20 km/órás sebességgel mehetnek át a vonatok ezen a részen” – magyarázta Andó Gergely vasúti szakértő.

A Nyugati pályaudvaron pedig 80 perces késéssel indult el egy belföldi sebes vonat.

– Felháborító. Felháborító.
– Régóta tetszenek várni?
– Hát a 9 óra 32-eshez jöttünk be.
– És mit mondanak? Mikor érkezik?
– 80 perc múlva.

A Panaszkönyv keresett, mégsem talált zavartalanul üzemelő vasútállomást. A fővárosban és agglomerációjában közlekedő szerelvények luxusnak számítanak a Magyar Államvasutaknál, de a sínhálózat rossz állapota miatt a MÁV nem tudja kihasználni a bennük rejlő lehetőséget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!